Investorid krimpsutavad Tallinna Sadama peale nina

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. mail andis Tallinna Sadam teada börsile minekust.
8. mail andis Tallinna Sadam teada börsile minekust. Foto: Eero Vabamägi

Enamik investoreid pole veel otsustanud, kas märkida Tallinna Sadama aktsiaid või mitte, kuid välja on kujunenud dividendiootus ning selgelt nähakse ettevõttega kaasnevaid poliitilisi riske.

«Hetkel veel ei ole teada, mis hinnaga Tallinna Sadamat müüakse, kuid arvan, et väga soodne see ei ole,» nentis väikeinvestor Rene Ilves, vahendab Äripäev. Potentsiaalsetel investoritel on välja kujunenud kindlad kriteeriumid ja dividenditootlus, alla mille nad Tallinna Sadama IPOs osalema ei torma.

Finantsökonoomika doktor ning investor Tõnn Talpsepp ütles, et talle pakuks Tallinna Sadam huvi umbes 7protsendilisest dividendimäärast alates. See tähendaks, et Tallinna Sadama aktsia hind peaks jääma 1,6 euro ümber.

Vandeadvokaat Indrek Naur on Tallinna Sadamast huvitatud, kuid teeb sarnaselt Talpsepaga IPOs osalemise otsuse märkimishinna selgudes.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles