Veefirmade vastumeelsus ähvardab tuua hinnatõusu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee-ettevõte
Vee-ettevõte Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eestis peaks aastate pärast olema kas üks riiklik või kuni neli regionaalset vee-ettevõtet, et valdkond tuleks toime ilma toetusteta ja vee hind ei tõuseks, küll aga teeb idee pealesunnitud ühinemisest turuosalistel meele mõruks.

Alates 2021. aastast kaovad eurotoetused, mille abil on suur osa Eesti veefirmasid oma taristu nõutele vastavaks ehitanud, vahendab Äripäev. Olukorras, kus riigi toetus vee-ettevõtetele aina kahaneb, ei kata vee hind võimalikke kulusid, mistõttu on enamiku vee-ettevõtete jätkusuutlikkus suure küsimärgi all.

Seetõttu tellis Eesti Vee-ettevõtete Liit analüüsi, mille tulemusel on ette antud tingimustel parimad variandid kas ühe riikliku või kuni nelja regionaalse vee-ettevõtte loomine. Samas oli juba analüüsi valmimise ajal selge, et sugugi kõik omavalitsused ei poolda liitumist ega oska näha oma valla või linna piirest väljapoole.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles