Maksuamet avastas Haapsalust kolm registreerimata ehitajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik on viimasel ajal palju ehitanud, mis tõrjub turult välja aga erasektori tellimusi, leidis Eesti Pank.
Riik on viimasel ajal palju ehitanud, mis tõrjub turult välja aga erasektori tellimusi, leidis Eesti Pank. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad külastasid mai alguses Haapsalus viit ehitusobjekti, et kontrollida töötajate registrisse kandmist ja töötasude deklareerimist, kus kontrollitud 12 äriühingu 38 töötajast oli registreerimata kolm.

MTA maksuauditi üksuse juhi Airi Lepassare sõnul helistas maksuamet ehitusel registreerimata töötajate tööandjatele ja paluti inimesed registrisse kanda. «Kaks töötajat kahest ettevõttest ka selle peale registreeriti,» ütles Lepassar pressiteate vahendusel.

«Veel huvitab meid lisaks töötamise registreerimisele see, kas ehitusettevõtte palgatase jääb suures ulatuses alla valdkonna ja piirkonna keskmise. Kuna registreerimata tööjõuga Haapsalu ettevõtetes see nii oli, siis jätkame menetlust ja selgitame välja nende tegeliku maksukohustuse,» lisas Lepassar.

«Maksuaudiitorid keskenduvad suvekuudel taas ka rohkem eramuehitusega tegelevatele ettevõtetele, kuna registreerimata töötajate arv on selles sektoris pea kolm korda suurem võrreldes muude sektoritega,» sõnas Lepassar

MTA jätkab registreerimata töötajate ja ümbrikupalkade maksmise vähendamisele suunatud vaatlusi üle Eesti, sealhulgas senisest rohkem just väikelinnades ja asulates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles