Uued tooted: suvised maitsed on jõudnud poelettidele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domino šokolaad.
Domino šokolaad. Foto: Fazer

Suvehooaeg toob ikka ja jälle poelettidele palju uut ja huvitavat, mida nii grillile kui selle kõrvale proovida.

Domino küpsis sõbrunes Karl Fazeri piimašokolaadiga

Domino šokolaad.
Domino šokolaad. Foto: Fazer

Karl Fazeri klassikaline piimašokolaad on saanud omale uue ja põneva lisandi, milleks on Fazeri Domino küpsised. Aasta-aastalt lisandub Karl Fazeri šokolaaditahvlite sarja uusi ja trendikaid maitseid. Seekord on magusameistrid otsustanud magusasõpru üllatada ning kombineerida omavahel kaks Fazeri brändi.

Uus Karl Fazer Domino šokolaad sisaldab värsket piima, looduslikku vaniljet ning on toodetud 100% vastutustundlikust kakaost, mis pärineb vastutustundliku äritegevuse põhimõtteid järgivatest kakaofarmidest.

Alates eelmisest aastast on kogu Fazeri šokolaadide, kommide, küpsiste ja teiste toodete valmistamiseks kasutatav kakao vastutustundlikult toodetud, mis tähendab seda, et kakao tarneahel on täielikult läbipaistev. 

Tippkoka välja töötatud kreemjuustud

Gourmet Clubi kreemjuustud.
Gourmet Clubi kreemjuustud. Foto: Akkadian

Mai algusest saab kõigi suuremate toidukettide kauplustest soetada Imre Kose ja Saaremaa Delifood koostööna valminud kreemjuuste. Saaremaal toodetud kreemjuuste on valikus kolme sorti: naturaalne, peedi-rõika ning kõrvitsa-dijon sinepi.

Gourmet Club’i loovjuht Imre Kose sõnul otsiti pikalt võimalust, kuidas pakkuda Eesti inimestele võimalust muuta igapäevased toidud kerge vaevaga eriliseks. «Erinevaid roogasid kreemjuustuga rikastades tekib võimalus kogeda uusi põnevaid maitseid,» ütleb ta. Muuhulgas on võimalik Gourmet Club sarja uute toodetega asendada kastmeid, valmistada torte ja lisada pastadele, pajaroogadele või grillitud toodetele.

Kreemjuustudes kasutatakse Saaremaalt pärit koort ja kodumaiseid köögivilju. Ühtlasi soovitakse kreemjuustudega tutvustada Eesti inimestele põnevaid maitsekombinatsioone. Nii on kõrvitsa-dijon sinepi kreemjuustule lisatud kinoad ja peedi-rõika kreemjuustule päevalilleseemneid. Tooted on laktoosivabad ning taluvad kuumutamist. Just kreemjuustu küpsetamisomadused laiendavad olulisel määral selle kasutusvõimalusi.

«Maitsestatud kreemjuustud on eripärased oma kergelt teralise tekstuuri ning suurepärase maitsete tasakaalu tõttu, sobitudes paljudesse toitudesse. Maitsestamata kreemjuust on koogimeistrite unelm, aidates luua siidist ning ühtlast lõpptulemust nii küpsetatud kui küpsetamata kreemjuustutäidisega kookide puhul,» märkis mitmete kokaraamatute autor Tuuli Mathisen.

Uue kreemjuustu sarjaga on katsetanud ka Nami-Nami portaali eestvedaja Pille Petersoo, kelle sõnul sobib kreemjuust ideaalselt kergete suupistete valmistamiseks: «Lõikad rukkileiba, määrid peale korraliku kihi röstpeedi-rõikaga toorjuustu ning peale tükike sea- või tallekeelt. Imeline!» tõi ta näite.

Ameerikapärane liha grillile

Rakvere on selleks suveks välja tulnud uue ameerikapärase sarjaga «Taste of America!». Valikus on saadaval:

Taste of America!
Taste of America! Foto: Rakvere Lihakombinaat
  • toorsuitsupeekoni vardad: sobivad nii grillimiseks kui ka ahjus küpsetamiseks
  • toorsuitsupeekoni viilud ja BBQ-kaste: parajalt paksud toorsuitsutatud peekoni viilud, mis sobivad nii grillimiseks kui ka ahjus või pannil küpsetamiseks; kui peekoniviilud on pruunistatud, saab lisada ameerikapärast maitset moppides neid mõlemalt poolt BBQ-kastmega, mis on eraldi pakikeses tootega kaasas
  • American toorvorst lambasooles: parajalt suitsuse maitse ja kerge vürtsikusega, punaka toonida vorstile annavad hea maitse röstitud tšilli, küüslauk, Cayenne'i pipar ja paprika
  • Boston butt steik tammesuitsuses marinaadis: Boston butt või pork butt on ameerikapärane nimetus sealiha väärttükile, mis lõigatakse seaesiosast; toeka seaabaliha ehedas BBQ-maitselises matinaadis on tunda maitsetaimi ja vürtse nagu paprika, must pipar, sinep, koriander, tšilli, sibul, küüslauk, apteegitilli ning tammesuitsust mekki.

Rahvusvaheliselt tuntud vorstid jõudsid Eestisse

Kui maailma parim füüsik on Albert, maailma parim mustkunstnik David ja maailma parim agent James, siis parimad vorstid on Angela Saksamaalt, Carlos Katalooniast ja Wojtek Poolast. Poolsuitsutatud vorste sobib soojendada nii grillil, ahjus kui ka pannil.

Wojtek Poolast.
Wojtek Poolast. Foto: Rakvere Lihakombinaat
  • Wojtek Poolast on nagu üks õige poolakas ikka liha, küüslaugu ja musta pipraga nüüd küll ei koonerda. Naturaalses seasooles vorstid sisaldavad 85 protsenti liha.
  • Carlos Katalooniast on ehtsa chorizo'le omase liharikka struktuuriga. Õige maitse annab küpsetatud paprika, tšilli ning ehtne lepasuits. Naturaalses seasooles vorstid sisaldavad 87 protsenti sealiha.
  • Angela Saksamaalt on frankfurter, mis üllatab oma sisuga, millele annavad maitse koriander, tšilli, ingver, paprika ja loomulikult sibul. Naturaalses lambasooles vorstid sisaldavad 88 protsenti liha.

Vana klassika - riis ja kana

Tallegg on selleks suveks välja tulnud sarjaga «Eine kahele», mis sisaldab marinaadis kana ja kaasa on pandud ka pakike basmati riisi. Pakendid on mõeldud kahele inimesele eine valmistamiseks.

  • Tomatine kintsuliha porgandi ja pastinaagiga: mahlasele broilerikintsulihale ja magusale pastinaagile ja porgandile annavad maitse tomat, ürdid ja vürtsid - petersell, sibul, must pipar ja küüslauk.
  • Vürtsikas kanakarri köögiviljadega: taise broilerifilee kaaslaseks on karrikaste, mille maitse ja vürtsikuse loovad piprad, kurkum, koriander, köömen, lambalääts, kaneel ja  muskaatpähkel.

Farmi uued tervislikud piimatooted

Farmi Piimatööstus lisas toorjuustude sarja uue maitsena krevettidega toorjuustu, mis on valmistatud värskest Eesti koorest ning asub 150-grammises karbis. Krevettidega toorjuust on nüüd uues, teistest Farmi toorjuustudest erinevas topsis.

Farmi pett sai uue kuue ning selle leiab nüüd purepakist, kus säilib toode paremini kui kiles ning seda on mugav otse klaasi kallata ning külmikus hoida. Farmi purepakendist saab kogu toote kätte, kuna pakendil olevad jooned võimaldavad selle tilgatumaks tühjaks pigistada.

Peti rasvasisaldus on väga väike, klaasitäie joomisel saab petisõber kõigest 60–70 kilokalorit toiduenergiat. Petis leiduvad elusad piimhappebakterid aitavad taastada soolestiku loomulikke mikroobikooslusi, soodustavad seedetegevust ning toitainete imendumist. Hapendatud petis on rohkesti inimorganismile aminohappeliselt koosseisult kõrge bioväärtusega hästiseeditavaid piimavalke.Kaltsiumi- ja fosforiühendite sisalduselt on pett enam-vähem võrdne lehmapiimaga.

Uued joogiskyrid.
Uued joogiskyrid. Foto: Farmi Piimatööstus

Uued magusad maitsed lisandusid Farmi AB joogiskyri sarja, alates maikuust pakutakse lisaks maitsestamata joogiskyrile ka metsmaasika- mascarpone ja soolase karamelli jooke. Maitsestatud skyrijoogid on vähese suhkruga, tootes on 9,4 – 9,8 grammi suhkruid 100 grammi kohta. Toode sisaldab atsidofiil- ja bifidobaktereid.

Uue tootena saabus poelettidele ka Farmi soolane keefirijook punapeedi ja krõmpsuvate hapukurgitükkidega. Maitset ja vürtsi lisavad küüslauk ning roheline pipar. Keefir sobib kohe tarvitamiseks, aga sellest võib valmistada ka külmsuppi või marinaadi. Lisaks kasulikele jogurtibakteritele sisaldab keefir ka probiootilisi piimhappebaktereid: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, Lactobacillus paracasei.

Palju rõõmustamist jäätisesõpradele!

Premia Eesti 100 vahvlitops: Menuka sini-must-valge koorejäätise kõrval on Premial ka teine kingitus Eesti 100. sünnipäeva tähistamiseks. See on Eriti Rammus vahvlitopsijäätis, mis on loodud koostöös Eesti Vabariigi 100. aastapäeva korraldustoimkonnaga. Jäätise müügikäibest viis protsenti annetatakse heategevusliku projekti «Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima» heaks.

Premia Vanilla cookie dough: Ühte topsi on kokku segatud vanillijäätis, küpsisetaignatükid ja šokolaadiküpsisetükid. Tulemuseks on eriti rikkalik jäätiseelamus, mida julgeb tootja soovitada kõigile pööraste maitseelamuste nautijaile. 

Premia Dark chocolate brownie: Ühte topsi on kokku segatud šokolaadijäätis, šokolaadikoogitükid, šokolaadiküpsisetükid ja mandlitükkidega kakaokreem. 

Premia 47% vähema suhkruga jäätis: tegu on klassikalise koorejäätisega, mille retseptis on enamik valgest suhkrust asendatud Stevial põhineva magusainega. Kõrvutades Premia suhkruvähendusega jäätist Premia tavalise vanilli koorejäätisega on ühes 100 grammis jäätises vaid 10,5 grammi suhkrut, teises 20 grammi suhkrut. 

Premia topelt-glasuuriga Karamelli: Kergelt iirisemaitseline vanillijäätis, mida katab kahekordse kihina paks piimašokolaad ning šokolaadikihtide vahele peidetud magus karamellikreem. 

Premia topelt-glasuuriga Granaatõuna: Klassikaline vanillijäätis, mida katab kahekordse kihina paks piimašokolaad ning šokolaadikihtide vahele peidetud granaatõuna-vaarikamoos. 

Eriti Rammus Mustasõstra: Krõbedas vahvlikoonuses rikkaliku maitsega vanillijäätis, millesse on segatud mustasõstramoos ja kuivatatud-purustatud mustad sõstrad. Moos on valges vanillijäätises eraldi siiru-viirulise triibuna.

Uued Eriti Rammusa jäätised
Uued Eriti Rammusa jäätised Foto: Premia

Eriti Rammus Vaarika: Krõbedas vahvlikoonuses rikkaliku maitsega vanillijäätis, millesse on segatud vaarikatoormoos ja kuivatatud-purustatud vaarikad. Moos on valges vanillijäätises eraldi siiru-viirulise triibuna.

Vana Toomas Šokolaadi: Klassikaline šokolaadijäätis, mis on kaetud tumeda šokolaadi glasuuriga. Vana Toomas on tavalise pulgajäätisega võrreldes pea kolmandiku võrra suurem.

Premia Troopiliste viljade sorbett: Naturaalsest troopiliste viljade püreest (apelsin, ananass, viinamari, õun, mandariin, kiivi, banaan, mango) valmistatud klassikaline sorbett, mis on 3-4 korda madalama kalorsusega kui näiteks šokolaadiglasuuriga koorejäätis. 

Premia sidruni-laimi glasuuriga koorejäätis: Klassikaline vanilli koorejäätis, mis on kaetud sidruni-laimi maitselise kollakas-rohelise glasuuriga. 

Premia vaarika glasuuriga koorejäätis: Klassikaline vanilli koorejäätis, mis on kaetud vaarikamaitselise roosa glasuuriga. 

Väike Tom Vurr: ühe jäätisepulga ümber tiirlevad kolm erinevat jäätisemaitset. Jätsivurri südamiku moodustab melonijäätis ja selle ümber tiirlevad kahe eraldi triibuna arbuusijäätis ja ananassijäätis.

Väike Tom Küpsisejäätis: Kas teate, mis juhtub siis, kui võtta kaks suurt šokolaadiküpsist ja üks ports Väikse Tomi vanillijäätist ja hüüda kõva selge häälega kolm korda järjest: «Kummikutega kummitus kummitas kummutis»? Mitte midagi ei juhtu. Aga kui see eelmainitud jäätis panna eelmainitud küpsiste vahele, siis saame tulemuseks Väikse Tomi küpsisejäätise. 

Limpa Mango-Maasika jää: Kui Limpa otsustas oma jäätise teha, siis jäi ta truuks oma põhimõtetele ning tegi valmis hoopis limonaadijää. Punast värvi otsadega Limpa jäätisepakendis peitub maasika ja mango maitsega limonaadijää.

Borjomi nüüdsest saadaval ka väikeses alumiiniumpurgis

Uues pakendis Borjomi.
Uues pakendis Borjomi. Foto: Tootja foto

Gruusiast pärit vulkaaniliste mineraalidega Borjomi mineraalvesi on esimesena Eestis saadaval ka uhiuues 0,33-liitrises alumiiniumpurgis.

Pakenditüübi eesmärgiks on vulkaanilise päritoluga mineraalvee maitse säilitamine stiilses ja praktilises vormis. Võrreldes klaas- ja plastpudeliga on purki mugavam käes hoida ning ühtlasi jahtub selle temperatuur kiiremini, sobides hästi just kiire ning aktiivse eluviisiga noortele.

«Uue pakenditüübi väljatöötamisel lähtusime eelkõige tarbijate soovist saada kvaliteeti ja funktsionaalsust ühteaegu nii tootelt kui selle pakendilt. Alumiiniumpurgis Borjomi jaemüügihind jääb samale tasemele meie plast- ja klaaspudelites toodetega,» sõnas IDS Borjomi Europe peadirektor Irakli Bokuchava.

Balbiino uuendas Onu Eskimo jäätise sarja ja tõi müügile kolm uut maitset

Balbiino uuendas Onu Eskimo jäätisesarja ja tõi müügile kolm uut toodet: martsipani-, lehmakommi- ja maasika-basiiliku-koorejäätised. Lisaks värskendati ka kogu Onu Eskimo brändi, mille alt leiab nüüd ühtekokku 13 erinevat pulga- ja vahvlikoonuses koorejäätist.

Onu Eskimo uued jäätised
Onu Eskimo uued jäätised Foto: Balbiino

Balbiino turundusdirektori Heikki Põhi sõnul iseloomustab Onu Eskimo jäätiseid naturaalsus, maitsete puhtus ja kerge nostalgiahõng, mis baseerub klassikalisel koorejäätisel.

«Möödunud aastal Eesti juubeliks turule toodud Onu Eskimo vahvlikoonuses koorejäätiseid saatis tõeline edu, mida tõestab ka see, et turu-uuringute firma Nielsen omistas kukekommi jäätisele jäätiste seas eelmise aasta parima uudistoote tiitli,” ütles Põhi. Taolisest nostalgiatootest inspireerituna on lisatud Onu Eskimo sarja ka martsipani- ja lehmakommimaitselised koorejäätised. “Nii martsipanis kui ka lehmakommis on omajagu lapsepõlve mälestusi ja helgust, mistõttu usume, et paljud leiavad just nende seast endale selle suve lemmikjäätise,» lisas Põhi.

Onu Eskimo maasika-basiiliku koorejäätis vahvlikoonuses võib Põhi sõnul tunduda esialgu pisut üllatava kooslusena, kuid värskendav basiilik muudab magusa maasikajäätise maitselt parajalt mahedaks ja annab erilise maitsenüansi.

Lisaks uute maitsete lisamisele värskendati ka kogu Onu Eskimo jäätisesarja. Näiteks leiavad nüüd kõik jäätisesõbrad Onu Eskimo valikust ka populaarse karamelli-pähklikoorejäätise vahvlikoonuses, šokolaadikoorejäätise paraja kirsilisandiga ja banaanikoorejäätise vahvlikoonuses. Kokku on Onu Eskimo brändi all 13 erinevat pulga- ja vahvlikoonuses koorejäätist, lisaks on valikus 5 jäätist perepakendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles