Eksperdid ennustavad: millal tuleb majanduskriis? (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Jose A Baeza Diaz / PantherMedia / Jose A Baeza Diaz

Ettevõtjate, poliitikute ning majandusanalüütikute hinnangul on majanduskriisini veel mõni aasta aega, kuid sellegipoolest võiks juba languseks valmistuma hakata.

«Kriisi tunneb tavaliselt ära sellest, et rahapakkumine hakkab vähenema, eriti nii-öelda rumala raha pakkumine,» ütles Bigbank ASi nõukogu esimees Parvel Pruunsild Äripäevale, lisades, et praegu seda veel näha ei ole, mistõttu pakkus ta järgmise majanduskriisi alguseks 2020. või 2021. aastat.

Riigikogu majanduskomisjoni aseesimees ja investor Toomas Kivimägi tunnistas, et on juba asunud oma investeeringuid hajutama ning soovitas uusi investeeringuid tehes kolm korda rohkem kaaluda kui viis aastat tagasi. 

«Kindlasti on optimistlik arvata, et seda viie aasta lõikes ei tule, samas on raske ennustada, millal see täpselt juhtub,» arvas naisinvestorite Klubi asutaja Kristi Saare lisades, et lähemad paar aastat on veel ilusad.

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme Aivar Sõerdi sõnul peaks kriisiks valmis olema eelkõige valitsus, sest kui majanduslangus peaks tõesti algama aastal 2020, langeb see kokku ajaga, mil Eesti saab Euroopa Liidu eelarvest senisest vähem raha ning selle rahaga tehakse pool siinsetest avaliku sektori investeeringutest.

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles