Olari Taal: Põhjamaades maksustatakse rikkaks olemist, meil rikkaks saamist (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal räägib ettevõtjate poolt asutatud Riigireformijate SAst.
Olari Taal räägib ettevõtjate poolt asutatud Riigireformijate SAst. Foto: Jarek Jõepera

Kui Põhjamaades maksustatakse rikkaks olemist, siis Eestis ennekõike rikkaks saamist, mistõttu tuleks hakata edaspidi ka Eestis maksustama vara, leidis Riigireformi Sihtasutuse üks algatajatest, ettevõtja Olari Taal.

«Miks mul peab olema Tallinnas korter ja Haapsalus maja ning lisaks pojal suur elamine Haapsalu ligidal, kui ma nende eest peaaegu midagi ei maksa, välja arvatud maamaks Tallinnas?» küsis taal ERRi veebisaates «Otse uudistemajast» ning vastas, et selline vara tuleks maksustada. 

«Ja kes ei suuda maksta, see peab selle ära müüma,» rääkis Taal ning lisas, et ka sellepärast on meil ka täna palju korda tegemata maju nii Tallinnas kui ka Haapsalus. «Ehk alustame kinnisvarast, aga kunagi jõuame pärandi ja teiste varamaksudeni,» märkis ettevõtja. 

Samuti leidis Taal, et Eestis tuleks ministeeriume liita ja osad riigiasutused ja -ettevõtted nagu näiteks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) sootuks sulgeda. 

Loe pikemalt ERRist

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles