Kovalenkod jäävad jälle BLRT dividendidest ilma (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Liis Treimann

Tööstuskontsern BLRT Grupp AS ei kavatse taas kasumit aktsionäride vahel jaotada. 

BLRT Grupi juhatus kutsub kokku aktsionäride üldkoosoleku 15. juuniks. Ettepanek on jätta kasum jaotamata ning suunata kasum investeerimisprojektide rahastamiseks ja käibevahendite täiendamiseks, märgitakse üldkoosoleku kutses.

BLRT ja selle väikeaktsionäride vaidlus võimalike dividendide maksmiseks on kestnud aastaid. Ettevõtete ja selle aktsionärid on esitanud üksteise vastu suures mahus kaebuseid ja kohtud on erinevates astmetes langetanud hulgaliselt otsuseid. Seni BLRT dividende maksma ei ole pidanud.

BLRT tuntuimad vähemusaktsionärid on Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja Vladimir Toropov. Tööstuskontsernis on umbes 60 aktsionäri, aktsiate enamusosalus on ettevõtet pikalt juhtinud ja end mullu juhtkonnast taandanud Fjodor Bermanil ja tema sugulastel.

BLRT koosseisu kuulub kolm laevaremonditehast: Tallinn Shipyard Eestis, Western Shiprepair Leedus ja Turku Repair Yard Soomes. Kontsern teenis möödunud aastal 339,9 miljoni suuruse käibe juures 9,6 miljonit eurot kasumit. Firmas töötab ligi 4000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles