Multikultuursus on popp: pea kõik Euroopa noored tahaksid välismaal õppida (3)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Värske Eurobaromeetri uuringu kohaselt leiab 90 protsenti Euroopa noortest, et välismaal õppimise kogemus on neile oluline ning lausa 93 protsendi arvates võiksid Euroopa Liidu ülikoolid luua ühtse võrgustiku, tänu millele saaksid tudengid teatud perioodidel enda eriala õppimas käia ka teistes riikides. 

Igas Euroopa Liidu riigis on kümnest vastanust üle üheksa arvamusel, et ühtne Euroopa haridusruum oleks üliõpilastele kasulik ja annaks neile võimaluse töötada innovatsiooniprojektidega koos teistest riikidest pärit inimestega ning kasutada selleks Euroopa ülikoolide võrgustiku pakutavaid võimalusi.

Samas leidis üks kolmandik vastanutest, et nad ei suudaks hetkel veel võõrkeeles õppida. Vaatamata sellele näitas uuring, et teiste keelte õppimine on noorte jaoks oluline.

84 protsenti küsitletud noortest sooviksid juba õpitud keelt rohkem kasutada ja 77 protsenti küsitletutest sooviks õppida mõnd uut keelt. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles