Trumpi tujud muutusid taas: kaubanduslepingut Hiinaga ei tulegi? (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Staff / Reuters/Scanpix

Trump lükkas teisipäeval ümber rahandusminister Steven Mnuchini varasemad lubadused kaubandussõja lõpetamisest Hiinaga ja ütles, et praeguse seisuga ei tule mitte mingisugust tehingut. 

USA rahandusminister Steven Mnuchin ja Hiina asepeaminister Liu He leppisid laupäeval kokku, et lõpetavad üksteise kaubandussõja ja tariifidega ähvardamise ning panid aluse raamleppele, mis vähendaks kaupadele seatud tariife. Sula kahe riigi vahelistes suhetes saatis aktsiaturud kogu maailmas tõusuteele. Nüüd tundub aga, et Trump ei pruugi sugugi oma rahandusministriga nõustuda, kirjutab CNN.

Nädalavahetusel sõlmitud raamlepe ei meeldinud sugugi Trumpi toetajatele, kes vaidlesid, et Ühendriigid ei olnud kaubelnud Hiinalt välja piisavalt häid tingimusi. Sama paistab nüüd arvavat Trump, kes rõhutas teisipäeval, et kõik on veel lahtine. Mnuchin oli presidendi sõnul liiga optimistlik ning sellele järgnenud meediakajastus ebatäpne. Huvitaval kombel ei süüdistanud Trump seekord ajakirjanikke.

Ovaalkabinetile lähedal seisva allika sõnul peab Trumpi administratsioon Mnuchini pühapäevaseid kommentaare omavolitsemiseks ja temast võib saada järgmine Rex Tillerson – nüüdseks endine USA välisminister, kelle Trump ootamatult vallandas. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles