McDonald's sattus seksuaalse ahistamise skandaali

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si silt.
McDonald'si silt. Foto: YVES HERMAN / REUTERS

10 kiirtoiduketi McDonald's töötajat on esitanud USAs kaebuse seksuaalse ahistamise kohta. Üks kaebuse esitajatest on alaealine.

Naissoost töötajad, kellest üks on 15-aastane, töötasid muuhulgas Miamis, Los Angeleses ja Detroitis. Naiste nimel kaebuse esitanud töölisõiguste kampaaniagrupi Fight for $15 sõnul ignoreerisid ülemused töötajate kaebusi ning mitmel juhul ka mõnitasid kannatanuid. Mõnel juhul ähvardati kaebajaid vaikima vallandamisega, kirjutab BBC.

St. Louisis töötanud 15-aastase kassapidaja Breauna Morrow sõnul langes ta kaastöötaja soovimatu seksuaalse tähelepanu osaliseks, kui mees tegi tema suhtes pidevalt ebasündsaid ja ropult sõnastatud kommentaare. Ülemused ignoreerisid väidetavalt Morrow kaebusi.

Ühel teisel juhul langes New Orleansis töötanud naine kaastöötaja käperdamise ohvriks, kuid ülemused naersid tema kaebuse ainult välja, öeldes, et ju siis jättis ta kaastöötajale liiga ahvatleva mulje.

McDonald's lubas naiste kaebusi võtta väga tõsiselt.

Kiirtoidukett sai sarnaste süüdistuste osaliseks ka 2016. aastal. Ettevõte lubas toona võtta edaspidiste intsidentide vältimiseks kasutusele vastavaid meetmeid, kuid nähtavasti pole suurt midagi tehtud.

McDonald'si töötajate palga eest võitlev Fight for $15 on lubanud leida veelgi seksuaalse ahistamise ohvreid ja seadnud üles vastava telefoniliini. Organisatsioon on lubanud viia kannatanute kaebused juristideni, kes juhtumeid uurima hakkavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles