BaltCap müüb osaluse eestlastelegi tuttavas kohvikuketis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tass kohvi
Tass kohvi Foto: Caro/Markus Waechter

Nii Eestis, Lätis kui Leedus tegutsev kohvikukett Caffeine andis täna teada, et riskikapitalifirma BaltCap müüb oma 70-protsendilise osaluse nende ettevõttes. Samas aga kavandab kohvikukett ise üsna suurt laienemislainet.

Kui reedel rääkisid BaltCapiga seotud allikad, et on pannud enda osaluse üle Baltikumi tegutsevas kohvikuketis Caffeine müüki, siis täna kinnitas seda ka kohvikukett ise, vahendab Leedu ärileht Verslo Žinios.

«Kuna eelmisel nädalal mitteametlikel allikal levinud info Caffeine’i võimaliku müügi osas on tekitanud palju müra, siis on tõsi see, et otsime BaltCapi osalusele ostjat. Lisaks plaanime oma kohvikuketti kiiresti laiendada,» ütles börsiteates kohvikuketi asutaja ja kommunikatsioonijuht Nidas Kiuberis. Ta märkis, et mõlemad protsessid on olnud pikalt ette planeeritud ja täiesti ratsionaalsed.

Küll aga plaanib ettevõte, millel on praegu Eesti, Läti ja Leedu peale kokku 62 kohvikut järgmise viie aasta jooksul kohvikute arvu praktiliselt kahekordistada, suurendades seda sajani. Juba sel aastal avatakse igas pealinnas kaks uut kohvikut. Laienemisega seotud investeeringute maksumuseks hindab ettevõte 2 miljonit eurot.

Laienemiskavaga kavatseb ettevõtte kindlalt edasi liikuda, hoolimata sellest, kas BaltCapil õnnestub ma osaluse müük kohvikuketis või mitte. BaltCapi Leedu VKE (väikese ja keskmise suurusega ettevõtete) fondile kuulub 70,5 protsenti Caffeini aktsiatest, 29,5 protsenti ettevõttest kuulub selle juhtkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles