Admiral Markets sai finantsinspektsioonilt Tšehhis tegutsemise keelu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees Tšehhi lipuga
Mees Tšehhi lipuga Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Admiral Markets teatas täna börsile, et lõpetab vastavalt ootamatuna tulnud finantsinspektsiooni otsusele koheselt oma teenuste osutamise Tšehhis.

Kuigi Admiral Markets AS tegi ise juba 11. mail otsuse lõpetada 2012. aastal loodud Tšehhi filiaali tegevus alates selle aasta 11. juunist, kiirendab seda protsessi finantsinspektsiooni otsus, mis peatab ettevõte sealse tegevuse koheselt.

«Seoses Admiral Markets AS poolt Tšehhi Vabariigi õigusaktides ettenähtud aruandluskohustuse täitmata jätmisega, on finantsinspektsiooni juhatus 21.05.2018 teinud Admiral Markets AS-ile ettekirjutuse, keelates Admiral Markets AS-il Tšehhi Vabariigis asutatud filiaali kaudu alates otsuse jõustumisest mistahes investeerimisteenuste ja investeerimiskõrvalteenuste osutamine väärtpaberituru seaduse tähenduses,» ütles Admiral Markets börsiteates.

Otsus tehti Admiral Marketsile elektrooniliselt teatavaks täna ning ettekirjutus avaldatakse lähipäevil ka finantsinspektsiooni veebilehel. «Vaatamata filiaali tegevuse lõpetamise otsusele tegeleb Admiral Markets AS hetkel aktiivselt esitamata jäänud aruannete esitamisega. Admiral Markets AS täidab ettekirjutust ning ei osuta oma Tšehhi filiaali kaudu investeerimisteenuseid ja investeerimiskõrvalteenuseid,» kinnitas ettevõte teates.

Admiral Marketsi tegevjuhi Sergei Bogatenkovi sõnul on finantsinspektsiooni ettekirjutuse resolutsioon kõiki asjaolusid arvestades ootamatu. Küll aga kinnitab ta, et see ei oma mõju Admiral Marketsi kapitaliseeritusele ja kasumlikkusele. «Filiaal on tegevuse algusest osutanud Admiral Markets AS-ile peamiselt tugiteenuseid ning filiaalil endal kliente ei ole,» põhjendas ta. 

Admiral Markets AS-i Tšehhi Vabariigist pärit klientide huvid on Bogatenkovi kinnitusel jätkuvalt kaitstud. Nende kohapealses heas teenindamises abistab meid sõsarettevõtte Admiral Markets UK Ltd filiaal,» märkis Sergei Bogatenkov.

Finantsturgudel veebipõhist kauplemisteenust pakkuva Admiral Marketsi 1,8-miljoni eurose võlakirjaemissiooni võlakirjad võeti Tallinna börsil kauplemisele selle aasta 18. jaanuaril. Võlakirjade noteerimine oli järg Admiral Marketsi Baltikumis läbi viidud võlakirjade avalikule pakkumisele, mille käigus märkis ettevõtte võlakirju 306 investorit kokku 1 826 800 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles