Tallinna Sadam lubab dividendi 11,5 senti aktsia kohta (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama majandustulemused
Tallinna Sadama majandustulemused Foto: graafika: Alari Paluots

Tallinna Sadam lubab aktsionäridele maksta kahel järgneval aastal dividendina 30 miljonit eurot, mis teeb 11,5 senti aktsia kohta. Kas aga väärtpaberist saab hea dividendiaktsia, nagu ettevõtte juht Valdo Kalm ja minister Kadri Simson on korduvalt lubanud, või keskmine, nagu kardetakse, selgub reedel, kui saavad avalikuks aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) tingimused, sealhulgas ka aktsiate märkimishinna vahemik.

Lubadus maksta kahel järgneval aastal kindlas summa dividende on ettevõtte poolt julge samm, samas peaks aga andma tulevastele aktsionäridele teatava kindluse. Lubadus annab võimaluse ka välja arvutada dividendid aktsia kohta.

Reedel pannakse avalikus esmaemissioonis (IPO) müüki 86,7 miljonit aktsiat, neist 11,3 miljonit olemasolevat aktsiat müüb riik ning ettevõte emiteerib lisaks veel 75,4 miljonit uut. Praegu on Tallinna Sadamal 185,2 miljonit aktsiat, pärast emissiooni saab neid olema 260,6 miljonit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles