Suurtehing: Inbank omandas 100 protsendilise osaluse UAB-s Mokilizingas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo ja nõukogu esimees Priit Põldoja.
Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo ja nõukogu esimees Priit Põldoja. Foto: JAANUS LENSMENT / PM/SCANPIX BALTICS

Inbank AS omandas 100 protsenti UAB Mokilizingase aktsiatest AS-ilt LHV Group ja UAB-lt Inovatyvūs prekybos sprendimai. Tehingu hinnaks oli 15 miljonit eurot.

Inbanki nõukogu esimehe Priit Põldoja sõnul on Mokilizingas hästi juhitud ja tugeva turupositsiooniga ettevõte, mis sobitub Inbanki strateegiaga laieneda rahvusvahelises perspektiivis. «Inbanki äri muutub tehingu tulemusel oluliselt rahvusvahelisemaks, sest üle poole panga laenuportfellist hakkab asuma väljaspool Eestit,» ütles Põldoja.

Omanikuvahetus ei too Mokilizingase töötajate, klientide ja koostööpartnerite jaoks esialgu kaasa suuremaid sisulisi muudatusi. «Toetame Mokilizingase senise strateegia jätkumist ja investeerime järelmaksu- ja laenuportfelli kasvu. Loodame näha positiivset sünergiat nii Inbanki ja Mokilizingase ülebaltiliste partnerite koostöös kui ka mõlema ettevõtte innovaatilise tehnoloogia rakendamises,» sõnas Põldoja.

Sujuva omanikuvahetuse kindlustamiseks pakub järgmise 12 kuu jooksul Mokilizingasele krediidiliini LHV ning tagab ettevõtte krediitkaartide toimimise olemasolevatel alustel kuni 2019. aasta lõpuni.

Mokilizingas on Leedu turul juhtiv tarbijafinantseerimise toodete pakkuja, omades järelmaksuvaldkonnas ligi 40 protsendi suuruse turuosaga teist positsiooni. Ettevõttel on Leedus üle 2000 partneri, ligi 250 tuhat klienti ja üle saja tuhande aktiivse lepingu. Lisaks Leedule teenindab Mokilizingas strateegilisi partnerettevõtteid ka Lätis. Ettevõttel on 55 töötajat.

Eelmisel aastal ulatus Mokilizingase kasum 1,9 miljoni euroni ning ettevõtte omakapitali puhastootlikkuseks oli 24,8 protsenti. Mokilizingase laenuportfelli maht oli 2018. aasta aprilli lõpus 65 miljonit eurot. 

Inbanki grupi ettevõtted tegutsevad Eesti, Läti, Leedu ja Poola tarbijafinantseerimise turul. Lisaks kaasatakse rahvusvahelisi hoiuseid Saksamaalt ja Austriast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles