India suuruselt teine ettevõte Reliance laieneb Eestisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reliance Industries suuromanik Mukesh Ambani.
Reliance Industries suuromanik Mukesh Ambani. Foto: RUBEN SPRICH / REUTERS

India suuruselt teine ettevõte Reliance Industries investeerib Eestis tegevuse alustamiseks 1,5 miljonit eurot ning plaanib Eestit kasutada Euroopa Liidu (EL) turule sisenemiseks ning Eesti e-lahenduste viimiseks Indiasse, kirjutab Hindustan Times.

Haldusettevõte Reliance Industrial Investments and Holdings Ltd annab 1,5 miljoni euro suuruse laenu oma Eesti üksusele, et seal äritegevusega alustada, märkisid ettevõttega seotud inimesed India väljaandele.

«India ettevõtted tahavad kindlasti teha koostööd e-lahenduste alal ja nendest ka ise õppida,» märkis allikas. Eestis asutatud ettevõttena oleks Reliance'il ligipääs kogu EL-i turule, märgitakse väljaandes.

Otsus järgneb 12. märtsil asetleidnud kohtumisele ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ja Reliance Industries suuromanik Mukesh Ambani vahel, mille käigus sai Ambani ka Eesti e-reisdendiks. Hindustan Timesi artikli kohaselt on Ambani huvitatud Eesti e-lahenduste viimisest Indiasse.

India uudisteagentuuri IANS märtsikuises loos tõi Reliance Industry esindaja välja, et Ambani nägemuses saaks Eesti e-lahenduste toomisega parandada miljonite indialaste elu, kuid samuti annaks Eestis tegutsemine Reliance'ile hea ligipääsu kogu EL-i turule.

Reliance Industries on India konglomeraat, mis tegutseb energia, petrokemikaalide, tekstiili, loodusvarade, jaekaubanduse ja telekommunikatsiooni sektorites. Ettevõtte turuväärtus on ligi 100 miljardit dollarit ning 40 protsenti ettevõttest kuulub Mukesh Ambanile. Eestis tegevust alustav ettevõte Reliance Jio Infocomm tegeleb telekommunikatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles