Taxify ja Tartu Ülikool ühendavad uute lahenduste nimel jõud (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify.
Taxify. Foto: Taxify

Taxify ja Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut alustavad sel kuul koostööd, mille eesmärk on luua uuenduslikke linnakeskkonna mobiilsuse lahendusi, mis jõuavad miljonite Taxify kasutajateni üle maailma.

«Taxify koostöö TÜ arvutiteadlastega on kahesuunaline – ühelt poolt pakume meie teadlastele võimalust lahendada probleeme, mis vahetult ja igapäevaselt mõjutavad miljoneid Taxify kasutajaid üle maailma, teisalt saame arvutiteadlastega koostöös sündinud tulemusi kohe praktikas rakendada. Kuna meie tehnilised väljakutsed on ainulaadsed, on ka lahendustel akadeemiline väärtus. Soovime uusi teadmisi jagada kogu erialase kogukonnaga,» selgitas Taxify arendusmeeskonna juht Rain Johanson. 

Johansoni sõnul arendab Taxify täna välja muuhulgas algoritme GPS ja kaartide andmekvaliteedi parendamiseks ning tegeleb linnaliikluse ennustusmeetoditega, mis võimaldaksid platvormil sõidukite saabumisaega ja erinevate keskkonnategurite mõju sellele täpsemalt prognoosida. Koostöö raames asub projektidesse panustama grupp teadlasi TÜ arvutiteaduse instituudi intelligentsete transpordisüsteemide laborist, töö tulemusi juurutatakse jooksvalt Taxify toodetes.

Arvutiteaduse instituudi intelligentsete transpordisüsteemide labori juht Amnir Hadachi ütles, et tema töörühma jaoks on kõige olulisem kogemuste vahetamine ettevõtjate ja teadlaste vahel, mis võimaldab luua elulist probleemistikku lahendavat teadust.

«Koostöö pakub võimaluse ehitada silla tarkade transpordisüsteemide teooria ja praktika vahel. Ettevõtte toetus annab meile teadmisi, mida rakendada suurte eesmärkide saavutamiseks: luua rakendatav jätkusuutliku, mugava ja turvalise targa linna kontseptsioon,» ütles Hadachi. «Meie koostöö Taxifyga on hea näide sellest, kuidas rahvusvahelise haardega ettevõte saab toetada teadustööd ja Eesti teadlased saavad aidata kaasa kiirelt areneva Eesti ettevõtte arendustegevusele,» lisas labori juht.

Seda, kui palju koostöö maksma läheb, ettevõte ei avaldanud. «Tiheda konkurentsi tõttu valdkonnas eelistab Taxify lepingu rahalist mahtu mitte avaldada, ent rühma kuulub neli inimest ja leping on tähtajatu,» sõnas Taxify kommunikatsioonijuht Marek Unt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles