Sony ostab miljardite eest ühe maailma suurima plaadifirma EMI

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony peakorter Tokyos.
Sony peakorter Tokyos. Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP

Jaapani tehnoloogiahiiglane Sony ostab Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala enamusosaluse suurettevõttes EMI Music Publishing, millele kuulub üle kahe miljoni laulu.

Sony maksab 60-protsendise osaluse eest kokku 2,3 miljardit dollarit ja võtab enda kanda plaadifirma 1,36 miljardi dollari suuruse võla. Koos varasema osalusega hakkab Sonyle kuuluma 90 protsenti ettevõttest, kirjutab The Wall Street Journal.

Londonis baseeruvat EMId juhib praegu konsortsium, mida juhib Sony. Tegu on ühe maailma suurima plaadifirmaga, mis omab selliste kuulsate artistide laule nagu Queen, Carole King, Alicia Keys ja Pharrell Williams.

Teisipäeval vastuvõetud otsus tähendab, et EMIst saab sisuliselt Sony konsolideeritud tütarfirma. Sony omab juba praegu 2,3 miljoni laulu õigusi, mille hulka kuulub ka Beatlesi looming.

EMI on vaevlenud nüüdseks juba mitu aastat madalate plaadimüügi numbrite käes ja maandunud selle tõttu ka võlgadesse, kuid Sony loodab viia ettevõtte voogedastuse suunale, et konkureerida selliste oma ala tippudega nagu Spotify ja Apple.

EMI käive oli 31. märtsi seisuga 663 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles