Omniva juht kukkus ametis läbi (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joona Saluveer, kelle aeg Omnivas jäi üürikeseks, ütleb, et tal on kahju lahkuda, kuna paljud suured projektid jäävad pooleli.
Joona Saluveer, kelle aeg Omnivas jäi üürikeseks, ütleb, et tal on kahju lahkuda, kuna paljud suured projektid jäävad pooleli. Foto: Mihkel Maripuu

Seda, et mõnekümne inimesega kohaliku filiaali juhtimine ei ole võrreldav enam kui paarist tuhandest töötajast koosneva kontserni majandamisega, sai Omniva juht Joona Saluveer aasta jooksul omal nahal tunda. Saatuslikuks said talle ka suhtlusprobleemid.

Seda, et mõnekümne inimesega kohaliku filiaali juhtimine ei ole võrreldav enam kui paarist tuhandest töötajast koosneva kontserni majandamisega, sai Omniva juht Joona Saluveer (39) omal nahal tunda praktiliselt aastaga. Saatuslikuks said talle ka suhtlusprobleemid.

Kuigi nõukogu oli seda otsust juba mõnda aega vaaginud, sai sellest vaid paar päeva tagasi teada ka ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo (SDE), kelle valitsemisalasse Omniva kuulub. Postimehele teadaolevalt tahtis minister juba pool aastat tagasi ise Saluveeri lahti lasta. Toona jäi see samm astumata, kuid teadmine, et Palo ei hakka nõukogu otsust vaidlustama, oli ka põhjus, miks talle anti sellest teada nii lühikese etteteatamisega.

Vastavalt riigiettevõtete juhtimise heale tavale korraldatakse nüüd juhatuse esimehe kohale avalik konkurss, mis kuulutatakse välja sügisel. Seni täidab juhatuse esimehe ülesandeid ettevõtte juhatuse liige Ansi Arumeel, kellel on selleks ettevõtte nõukogu kinnitusel nende sajaprotsendiline toetus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles