Inimesed ei julge maksuvaba tulu kasutada (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lühem töönädal võib tõsta tootlikkust.
Lühem töönädal võib tõsta tootlikkust. Foto: Arvo Meeks

Aasta alguses käivitanud tulumaksureformi mõju majandusele on arvatust tagasihoidlikum ning oodatust rohkem inimesi deklareerib tulu kas oodatust vähem või üldse mitte.

Reformi oodatust väiksemale mõjule viitas esimena SEB ökonomist Mihkel Nestor, kes tõdes küll, et põhjapanevate järelduste tegemiseks on veel natuke vara, ent kui vaadata veebruari ja märtsikuu jaekaubanduse statistikat – sel perioodil oleks pidanud maksureformi mõju juba avaldunud olema –, siis erilist kasvu pole märgata, vahendab Äripäev

Ka rahandusministeeriumi andmed viitavad, et inimesed deklareerivad tulu pigem tagasihoidlikult. Maksuameti andmetel on veebruarist oodatust rohkem ja vähem maksuvaba tulu tasunute saldo 18 miljonit eurot – oodatust rohkem on maksu tasunud umbes 210 000 inimest kuus ehk kokku üheksa miljoni euro väärtuses, samas kui oodatust vähem on tasunud kuus keskmiselt 36 000 inimest umbes kolme miljoni euro ulatuses. 

«Oodatust rohkem tasujaid on loobunud maksuvaba tulu kasutamisest või kasutavad seda allpool arvutuslikku taset ning juhul, kui erakordset tulu ei tule, saavad inimesed enammakstud tulumaksu järgmisel aastal tulu deklareerides tagasi,» ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja Siiri Suutre. 

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles