Äri ajamine Dubais läheb lihtsamaks: valitsus lubab välismaalastel ettevõtete täisosalust omada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai
Dubai Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Araabia Ühendemiraadid (AÜE) teatasid plaanist lubada välismaalastele ettevõtete täisosaluse omamist ning pakkuda oskustöölistele ning nende peredele 10-aastast elamisluba.

Otsuse võttis pühapäeval vastu AÜE valitsuskabinet ning Dubai valitseja šeik Mohhamed bin Rashed Al-Maktoumi sõnul on selle eesmärk «meelitada ligi rahvusvahelisi investeeringuid ning erakordseid talente».

Meetmed tulevad ajal kui AÜE majanduskasv näitab aeglustamise märke. Valitsuse uued meetmed rakenduvad käesoleva aasta lõpus ning nendega lubatakse välisinvestoritel omada ettevõtetes 100-protsendilist osalust ning pakutakse oskustöölistele ja nende peredele 10-aastast elamisluba, vahendas uudisteagentuur WAM.

Möödunud aastal tõmbas AÜE ligi 11 miljardi dollari jagu välisinvesteeringuid ehk 22 protsenti enam kui 2016. aastal. Kuigi AÜE majandus on araabiamaade seas üks avatuimaid ning mitmekesisemaid, on välismaalastel lubatud omada firmades vaid 49-protsendilist osalust, välja arvatud erimajandustsoonides.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) hinnangul kasvas AÜE majandus mullu 1,3 protsenti võrreldes 3 protsendiga eelneval aastal. Ühendkuningriigi mõttekoja Capital Economics hinnangul aeglustus majanduskasv aga suisa 0,5 protsendile. Seejuures kahanes mõttekoja hinnangul Abu Dhabi, AÜE suurima emiraadi, majandus kolmandas ja neljandas kvartalis vastavalt 1,3 ja 1,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles