Vaid napilt aasta ametis olnud Omniva juht vallandati

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joona Saluveer, kelle aeg Omnivas jäi üürikeseks, ütleb, et tal on kahju lahkuda, kuna paljud suured projektid jäävad pooleli.
Joona Saluveer, kelle aeg Omnivas jäi üürikeseks, ütleb, et tal on kahju lahkuda, kuna paljud suured projektid jäävad pooleli. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval toimunud Omniva (AS Eesti Post) nõukogu koosolekul otsustas nõukogu kutsuda tagasi Omniva juhatuse esimehe Joona Saluveeri.  

«Nõukogu kutsus Joona Saluveeri juhatuse esimehe kohalt tagasi seoses erinevate nägemustega ettevõtte tulevikustrateegiast,» ütles Omniva nõukogu esimees Bo Henriksson pressiteates. «Ühtne arusaam ja sujuv koostöö on aga praegu väga oluline, kuna sektori kiire arenguga kaasaskäimiseks seisab Omnival ees mitmete muudatuste juhtimine ja suurte projektide elluviimine.»

Joona Saluveeri leping juhatuse esimehena lõpeb 31.mail 2018. «Täname Joonat tema panuse eest ettevõtte arengusse nii juhatuse esimehena kui ka varasemalt Omniva Leedu ja Läti tütarettevõtete ülesehitamisel,» ütles Henriksson.

Vastavalt riigiettevõtete juhtimise heale tavale korraldatakse juhatuse esimehe kohale avalik konkurss, mis kuulutatakse välja sügisel. Seni täidab juhatuse esimehe ülesandeid ettevõtte juhatuse liige Ansi Arumeel, kellel on selleks nõukogu täielik toetus.

Omniva kontserni põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele AS Eesti Post kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT, mis osutavad pakiautomaadi- ja kullerteenust Läti ja Leedu turul. AS-i Maksekeskus tegevusala on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. Post11 pakub e-kaupmeestele rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.

Omandisuhtelt on AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning 2017. aasta käive oli 99,8 miljonit eurot.

2018. aasta esimeses kvartalis kasvasid Omniva koduturu põhiärivaldkondade ehk pakiäri tulud eelmise aastaga võrreldes 18 protsenti ja postiäri tulud kaks protsenti. Suurimat kasvu võrreldes möödunud aasta I kvartaliga näitasid Läti pakiäri 48 protsendilise ja Leedu pakiäri 31 protsendilise kasvuga. Kontserni äritulud tervikuna kahanesid kaheksa protsenti, mida põhjendati rahvusvahelise äri ümberstruktureerimisega.

Kui 2017. aasta esimeses kvartalis olid kontserni äritulud kokku 27 miljonit eurot, siis selle aasta esimeses kvartalis olid need 24,7 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles