Ryanairi aastakasum kasvas hoolimata tuhandetest tühistatud lendudest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavlennufirma Ryanair
Odavlennufirma Ryanair Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Iiri odavlennufirma Ryanairi kasum kasvas märtsis lõppenud majandusaastal kümme protsenti 1,4 miljardi euroni, hoolimata tuhandete lendude tühistamisest seoses segadusega pilootide töögraafikus.

Suurimat kasvu näitasid Saksa, Itaalia ning Hispaania turud. Lennufirma tegevjuhi Michael O'Leary sõnul saavutati kasv hoolimata lennuhindade langetamisest, Euroopa turu ülevõimsusest, kõrgematest kütusehindadest ning septembris tehtud juhtimisvigadest, mis viisid 20 000 lennu tühistamiseni vahemikus november-märts.

Käesolevaks majandusaastaks ootab lennufirma 1,2-1,3 miljardilist aastakasumit, tulenevalt kütusehindade jätkuvast kasvust.

«Lennuhinnad järgivad tavapäraselt naftahindu, kuid kuni 12 kuuse viivitusega enne kui naftahinnad kõrgemate hindadeni viivad. Seega ootame, et tuleval aastal tõusevad kulud üheksa protsendi võrra,» teatas lennufirma, lisades, et reisijate arvu plaanitakse kasvatada seitsme protsendi võrra 139 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles