Aprilli statistika: tootjahinnaindeks langes, nahast jalatsite hinnad tõusid

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Leung Cho Pan

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2018. aasta aprillis võrreldes märtsiga -0,5 protsenti ja võrreldes eelmise aasta aprilliga 2,1 protsenti. 

Statistikaameti kohaselt mõjutas tootjahinnaindeksit aprillis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mööblitootmises, kütteõlide ja kemikaalide tootmises.

2017. aasta aprilliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, puidutöötlemises ning mööblitootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2018. aasta aprillis võrreldes märtsiga 0,3 protsenti ja võrreldes 2017. aasta aprilliga 1,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam naftasaaduste, turbatoodete ja mööbli hind, samal ajal langes elektrienergia, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puittoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2018. aasta aprillis võrreldes märtsiga 0,4 protsenti ja võrreldes 2017. aasta aprilliga 1,7 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam nahast toodete, jalatsite ja naftasaaduste hind, samal ajal langes elektrienergia, elektriseadmete ja toormetsa hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles