Prantsusmaa: Hiina-USA kaubanduslepe võib olla Euroopale halb (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse majandusminister Bruno Le Maire.
Prantsuse majandusminister Bruno Le Maire. Foto: Jacques Witt/SIPA / Jacques Witt/SIPA

Euroopa võib hakata kahetsema USA ja Hiina otsust lõpetada kaubandussõda ja teineteise tariifidega ähvardamine, hoiatas Prantsuse majandusminister Bruno Le Maire pühapäeval.

"On oht, et Ühendriigid ja Hiina lähevad kokkuleppele Euroopa arvel, kui Euroopa ei suuda demonstreerida kindlat kätt," ütles Le Maire telekanalile CNEWS.

"Ühendriigid tahavad panna Euroopa ja Euroopa riigid Hiina halva käitumise eest maksma. See kõik on täiesti absurdne ja liitlaste vahel arusaamatu."

Washington ja Peking tegid pühapäeval ühisavalduse, milles öeldi, et nad on otsustanud vähendada kaubandusdefitsiiti ja suurendada märkimisväärselt kaupade importi USA-st.

USA president Donald Trump oli ähvardanud Hiinat kuni 150 miljardi dollari suuruste imporditariifidega. Hiina oli vastanud ähvardusega rakendada omapoolsed tariifid muu hulgas USA põllumajandustoodetele, lennukitele ja viskile.

Trump kiitis märtsis heaks terasele 25-protsendise ja alumiiniumile 10-protsendise imporditariifi. Euroopa Liit sai koos Kanada ja Mehhikoga erandi, mis kestab mai lõpuni.

Le Maire'i sõnul on Prantsuse president Emmanuel Macron palunud Euroopale täielikku erandit.

Euroopa Komisjon teavitas reedel Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) valmisolekust vastata USA terase- ja alumiiniumitariifidele omapoolsete meetmetega. Sama on teatanud ka Jaapan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles