Küberründe oht on järjest suurem

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Küberkuritegevuse riski suurenemisega tasub ettevõtjatel rohkem mõelda ka selle maandamise võimalustele, kirjutab küberkindlustuse ekspert Helen Evert Äripäevas.

Mullu registreeris RIA (Riigi Infosüsteemi Ameti) intsidentide käsitlemise osakond ca 11 000 intsidenti, mis on kolmandiku võrra rohkem kui 2016. aastal. RIA registreeritud juhtumitesse tuleb aga suhtuda skeptiliselt: reaalsete juhtumite arv Eestis on tõenäoliselt oluliselt suurem, märgib Evert.

Ta rõhutab, et küberrünnaku kahju võib osutuda märkimisväärseks. Näiteks aasta alguses ka meedias kajastatud TEA kirjastuse loo puhul küündisid ettevõtte küberrünnakutega seotud kahjud viie aasta jooksul kokku miljoni euroni. Lisaks otsesele kahjule tuleb silmas pidada ka peatunud tööprotsesside tõttu tegemata jäänud tööd, klientide teavitamisele kulunud ressursse, kaduma läinud failide ja süsteemide taastamisega seotud kulusid.

Küberrünnakute ohtu vähendavad Everti sõnul baasteadmised IT-turvalisusest, samuti saab küberriske maandada kindlustusega, mis peaks olema  elementaarne osa küberhügeenist, eriti arvestades tänast infoühiskonda ja sealseid riske.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles