Suurettevõtja abikaasa ehitas endale salaja maakodu (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn ja Heli Veskimägi presidendi vastuvõtul.
Enn ja Heli Veskimägi presidendi vastuvõtul. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Standardi omaniku Enn Veskimägi abikaasa Heli ehitas ihaldatud kohta endale maakodu mehele ütlemata.

“Ei saanud enne rahu, kui olin vana veski ära ostnud. Pidin selleks oma südalinna korteri maha müüma. Mehele, Ennule, ei öelnud midagi, ehitasin salaja. See oli nii põnev – vana uueks luua,” meenutab Eesti kauneimaks maakoduks 2017 tunnistatud kodu omanik Heli Veskimägi Harju Elule.

Helile oli koht silma ja südamesse jäänud, aga Ennu veski ega vesi ei kõnetanud. Ons meil vaja veel üht kohta, kus muru niita, laitis ettevõtjast mees naise ostusoovi maha.

“Helistasin siis maaklerile, et meie ei osta,” kõneleb Heli. Ja tunnistab: “Ma ei saanud siis mitu ööd und, mõtlesin – kas ma siis ise midagi ei suuda… Kas peab siis mees, kes töö juures nagunii terve elu suuri ettevõtmisi juhtinud on, ka kodus alati kõike otsustama…”

Lõpuks sündiski otsus – mehele sõnakestki lausumata otsustas naine veski ära osta. Selleks tuli ära müüa südalinnas Lauteri tänaval asuv korter.

“Jube põnev oli ehitada nii, et keegi ei teadnud. Ainult tütred teadsid. Enn ikka teine kord ütles ja päris, et kust ma jälle hilja tulen, ise ja auto porised. Asfaltteed siis siia ei tulnud,” räägib Heli Veskimägi.

Pikemalt loe Harju Elust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles