Vene värvitootja: Eesti ettevõtjad on kosmos!

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva tööstuspargis valmib Primatekil peagi uus tehas.
Narva tööstuspargis valmib Primatekil peagi uus tehas. Foto: Eero Vabamägi

Eile Narva-Jõesuus Eesti-Vene majandusfoorumil kiitis Venemaal Gatšinas asuva värvitehase Primatek juht Valeri Jefimov oma esinemises Eesti ettevõtjate suhtumist, vahendab Äripäev.

Primatek toodab pulber- ja tööstuslikke värve ning ettevõttel on tehased Venemaal ja endise Nõukogude Liidu aladel. 

Eestis on Primatek koostööd teinud Narva tööstuspargiga ja ehitusfirmaga Rand ja Tuulberg, Narva tehase ehitamise juures. „See, kuidas nemad töötasid ja milliseid ülesandeid endale seadsid – see oli kosmos võrreldes meie argipäevaga,“ tunnistas Jefimov. „Kõik probleemid Eesti seadustega oli nagu peaga vastu seina jooksmine. Ja kui meid ei oleks aidanud Narva tööstuspark, siis ma isegi ei tea… Eesti võib uhke olla selliste ettevõtete ja inimeste üle."

Narva tööstusparki rajatav Primateki tehas peaks valmis saama selle aasta augustis. „Siis algab seadistamine ja käivitamine ja septembrist hakkame juba tooteid välja laskma,“ lubas Jefimov.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles