GALERII Kes on kõige rikkam kuningas? (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajal, kui kogu läänemaailm on ärevuses kuningliku pulma pärast, on hea üle vaadata, kui rikkad üldse on tänapäeva kuninglikud perekonnad.

Kuigi võiks ju arvata, et jõukaimad kuningapered elavad Euroopas, siis nii see pole, kirjutab BusinessInsider.

Rikkaimate hulka mahub küll Monaco prints Albert II, kuid isegi tema on tunduvalt vaesem kui mitmed kõrgest soost perekonnad  mujal maailmas. Kuninganna Elizabeth II aga isegi ei mahu rikkamate TOPP 10nesse.

Jõukamate kuningaperede TOPP 10

10. Prints Albert II, Monaco. Vara väärtus miljard dollarit. Muuhulgas kuulub talle vanade autode kollektsioon ja väärtuslik margikogu.

9. Emiir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, Katar. Vara väärtus 1,2 miljardit dollarit. Talle kuulub osa riigi nafta- ja gaasivarudest.

8. Hertsog Henri, Luxembourg. Vara väärtus 4 miljardit dollarit. Ta ei saa riigi esindamise eest palka, kuid igal aastal talle lihtsalt antakse suur summa raha.

7. Emiir šeik Mohammed bin Rashid al Maktoum, Dubai, AÜE. Vara väärtus 4,5 miljardit dollarit. Tema on kulutanud osa oma varandusest heategevusele.

6. Prints Hans Adam II, Liechtenstein. Vara väärtus 5 miljardit dollarit. Muuhulgas kuulub talle üks pank.

5. Kuningas Mohammed VI, Maroko. Vara väärtus 5,7 miljardit dollarit. Talle kuulub osalusi teiste Aafrika riikide pankades, telekomifirmades ja taastuvenergiaettevõtetes.

4. Emiir kaliif bin Zayed Al Nahyan, Abu Dhabi, AÜE. Vara väärtus 15 miljardit dollarit. Tema kontrollib Araabia Ühendemiraatide naftavarusid.

3. Kuningas Salman bin Abdulaziz Al Saud, Saudi Araabia. Vara väärtus 17 miljardit dollarit. Muuhulgas on tema perekonna käes on suur meediagrupp.

2. Sultan Hassanal Bolkiah, Brunei. Vara väärtus 20 miljardit dollarit. Tema elab maailma kõige suuremas palees ning talle kuulub rohkem kui 600 Rolls-Royce`i.

1. Kuningas Maha Vajiralongkorn, Tai. Vara väärtus 30 miljardit dollarit. Muuhulgas kuulub talle maailma suurim, 545-karaadine  lihvitud teemant.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles