Uuring tõestas: õpetaja vaenulikkus vähendab õpiedu (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Design Pics / PantherMedia / Design Pics

Ameerika teadlased korraldasid uuringu, millest selgus, et kui õpetaja näitab õpilaste suhtes üles vaenulikkust, siis õpivad õpilased halvemini.

Lääne-Virgina Ülikoolis 500 üliõpilase seas tehtud uuringus näidati poolele neist videot, kus loengupidajas ei olnud kübetki vaenulikkust ja teisele poolele videot, kus loengupidajal ilmnes vaenulikkusenähte, vahendab ERR.

Pärast vaatamist paluti üliõpilastel vastata mõnele küsimusele loengu kohta ja kontrolliti ka, kuidas neile loengu sisu meelde jäi.

Selgus, et vaenlikkust kogenud rühmal oli teadmiste kontrolli tulemused teistest kuni viis protsenti kehvemad, aga ka loengu teema meeldis neile vähem kui teistele.

Seetõttu leiavad Goodboy ja kaasautorid ajakirjas Communication Education, et õpetajatel ja õppejõududel tuleks igasugusest vaenulikkusest hoiduda ja osata enda juures vaenulikkuse ilminguid ära tunda.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles