Leedus tegi uute autode müük hullu hüppe, Eestis kasv mitu korda väiksem

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute autode müük kasvab.
Uute autode müük kasvab. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Liidu riikides müüdi aprillis uusi sõiduautosid üle 1,3 miljoni, mis on 9,6% enam kui möödunud aasta aprillis. Sealjuures kasvas Leedus uute autode müük pea 40 protsenti.

Tänavu on nelja kuu kokkuvõttes müüdud Euroopa Liidus ligi 5,5 miljonit uut sõiduautot ehk 2,7% rohkem kui mullu samal perioodil, teatas AMTEL.

Plusspoolele kerkis müük kõigil suurematel turgudel ja seda isegi mitu kuud miinuses olnud Suurbritannias, kus aprillis kasvas uute sõiduautode müük eelmise aasta aprilliga võrreldes 10,4%. Jõuliselt kasvas müük ka Saksamaal (8%), Prantsusmaal (9%), Itaalias (6,5%) ja Hispaanias (12,3%).

Balti riikidest kasvas eriti tempokalt müük Leedus, kus uute sõiduautode turg kasvas aprillis koguni 38,9%. Kõige tagasihoidlikum, võrreldes Leedu ja Eestiga (9,9%), oli kasv Lätis (3,4%). Samas kasvas müük väga kiires tempos ka Soomes (17,5%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles