SKAIS2 arendamisega põrunud Tieto on korralikus kahjumis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TietoEVRY Eesti juhi Anneli Heinsoo sõnul on ettevõtte rahvusvahelise tugiteenuskeskuse reorganiseerimise näol tegu vajaliku muutusega.
TietoEVRY Eesti juhi Anneli Heinsoo sõnul on ettevõtte rahvusvahelise tugiteenuskeskuse reorganiseerimise näol tegu vajaliku muutusega. Foto: Eero Vabamägi

Uue sotsiaalkindlustusameti infosüsteemi SKAIS2 arendamisega ebaõnnestunud tarkvarafirma Tieto Estonia AS kahjum süvenes mullu käibekasvust hoolimata 108 000 eurole.

Eelmisel aastal kandis Tieto 14,6 miljoni euro suuruse käibe juures 108 000 eurot kahjumit, tunamullu oli 11,7 miljoni eurose käibe juures kahjum 47 000 eurot. Eelmiste perioodide jaotamata kahjum suurenes sellega 782 000 euroni, selgub Tieto Estonia 2017. aasta majandusaruandest.

«Vaatamata kasumimarginaali langusele oli 2017. aasta ettevõttele tervikvaates edukas. Esile võib tuua jätkuvat fookust ja kompetentsi finantssektorile oma pangandustoote arendusel ja tugiteenuste pakkumisel. Alustati pilootprojektidega tööstussektoris,» märkis ettevõtte juhatus aruandes.

Tieto Estonia müügitulu Soomes kavas aastaga 28,7 protsenti 10,7 miljoni euroni ning Eestis 6,9 protsenti 3,2 miljoni euroni.

Suurimaks kuluallikaks on Tieto jaoks tööjõud, mille kulud suurenesid 30,1 protsenti 9,6 miljoni euroni. Mitmesugused tegevuskulud suurenesid aastaga 31,3 protsenti 4,2 miljoni euroni ning alltöövõtutööde kulu vähenes 12 protsenti 1,4 miljonile eurole.

«Avalikus sektoris jätkati koostööd sotsiaalministeeriumiga, haridus- ja teadusministeeriumiga, Tallinna linnavalitsusega ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Avalikus sektoris jäid ka 2017. aasta finantsprognoosid ühe suurima riigi baassüsteemi arendusprojektiga seotult tagasihoidlikuks, see tähendab, et Tieto investeeris projekti edukusse, mis aitas senisel ebaefektiivsel kujul lepingu lõpetada ning jätkata töid uutel ja äriliselt mõistlikel alustel. Seda ka saavutati,» märkis juhatus ebaõnnestunud SKAIS2 arenduse kohta.

«2018. aasta eesmärk on jätkuvalt kasvatada Tieto turuosa ning panustada Eesti majanduskasvu. Eesmärk on suurendada IT teenuste osutamist erasektori klientidele. Plaan on aktiivselt jätkata koostööd teiste Tieto riikidega, mille eesmärk on laiapõhjalisem kompetentside ristkasutus, samuti teha koostööd kolmandate tarkvaratootjate integratsioonipartnerina. Jätkame aktiivselt koostööd ka avaliku sektori klientidega, toetame arendus- ja hoolduspartnerina riigi avalikeks teenusteks arendatud infosüsteeme,» lisas Tieto juhatus tegevusaruandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles