Huvitav lähenemine: Pirita majandusgümnaasium võttis kasutusele oma raha (3)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita Majandusgümnaasiumi raha.
Pirita Majandusgümnaasiumi raha. Foto: Pirita majandusgümnaasium

Pirita majandusgümnaasium võttis kasutusele oma raha, mille eest saavad õpilased endale koolist asju soetada või juurde teenimise eesmärgil ise midagi müüa.

«Pirita majandusgümnaasiumis on kõikides kooliastmetes majandusõpetus ja ettevõtlus. Oma raha PMG rakendame koolis nii õppevahendiks kui ka maksevahendiks,» selgitas direktor Toomas Pikhof kooli uuenduslikku lähenemist õppetööle.

Kooli raha leiutati õpilaste seas tehtud konkursi raames ning Ain Lusti ja Jaan Läänmäe ühise võidutöö põhjal kujundatud raha võeti sel nädalal koolis kasutusele.

Pikhofi sõnul ei pea õpilased kooli raha eurode eest ostma – algkapital jaotatakse õpilastele võrdselt. «See annab võimaluse hakata raha teenina. Koolis on võimalik teenida raha oksjoneid pidades, laatadel ja nii edasi. Uuest õppeaastast saab teatud tooteid osta PMGde eest ka kooli puhvetist,» rääkis koolidirektor, lisades, et kooli oma raha hakatakse kinkima ka konkursside võitjatele või õpilasüritustel edukalt osalejatele.

«Peamine mõte on, et lapsed mõistaksid raha väärtust, õpiksid säästma ja teenima ning investeerima,» sõnas Pikhof.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles