Eesti jäätisepulber trügib Hiina turule

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti stend Shanghai messil
Eesti stend Shanghai messil Foto: EAS

Eesti ettevõte Revala OÜ on asunud leidma oma kohta maailma suurimal Hiina toiduainetöötuse turul.

Revala juhataja Rein Viilu sõnul on nad pikalt koostööd teinud teadus-arenduskeskuse BioCC-ga, et teha jäätisepulbrist tervislikum toode. Ühe näitena tooteinnovatsioonist toob Viilu välja probiootikumide lisamise jäätisepulbrisse.

Revala on üks Eesti ettevõtetest, mis osaleb praegu Shangais toimuval toidu- ja joogisektori messil SIAL China 2018. Messi raames toimuval innovatsioonikonkursil SIAL Innovation 2018 valiti kümne finalisti hulka just Revala jäätisepulber.

«SIAL China messile läksime ootustega leida uusi edasimüüjaid just Hiina turule. Hiina on jäätise jaoks kiiresti arenev turg ning uuendusmeelsed hiinlased on nišitoodetest väga huvitatud,» võttis Viilu oma ootused kokku.

Seda kinnitab Hiina majanduse struktuuri muutumine ja siseriikliku tarbimise suurenemine. Trendid nagu linnastumine, sissetulekute suurenemine, laiema keskklassi tekkimine ning keskkonna- ja tervisealase teadlikkuse tõus mõjutavad tugevalt hiinlaste tarbimisvõimalusi ja -harjumusi ning tekitavad vajaduse uute toodete ja teenuste järele. Sellest tulenevalt on Eesti ettevõtetel ka paremad võimalused Hiina turule siseneda.

Eesti ettevõtetest osalevad messil veel EBM Grupp, Heimtal Spirits, A. Le Coq, Saku Õlletehas, Balsnack, Vigala Piimatööstus ja Koch. Seda kõike EASi korraldatud ühisstendil.

Möödunud aastal võttis sellest messist osa 3200 eksponenti 67 riigist ning 80 000 külastajat. Sel aastal oodatakse üle 110 000 külastaja ja 3400 eksponendi. Mess toimub 13 hallis ja rohkem kui 160 000 ruutmeetril. Eesti stend asub kolmes hallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles