Kellogg hülgab kaoses Venezuela, Maduro konfiskeeris tehase

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellogg'si maisihelveste karp Caracase turul.
Kellogg'si maisihelveste karp Caracase turul. Foto: CARLOS JASSO / REUTERS

Hommikusöögihelveste valmistaja Kellogg teatas, et kolib kaosest räsitud Venezuelast välja ning hülgab sealse turu.

Kelloggi töötajad Maracay linnas teatasid teisipäeval, et kohalikud võimud ei lasknud neid enam tehasele ligi. Laupäeval toimuvatel valimistel uuele ametiajale kandideeriv president-diktaator Nicolas Maduro on lubanud anda aga kontrolli tehase üle «rahva kätte», kirjutab BBC.

«Kuna Kellogg lahkub riigist seaduse vastaselt, siis me võtame tehase neilt ära ja anname selle töölistele, et nad saaks rahvast edasi toita. Ühtlasi võtame me Kelloggi juhtide vastu kasutusele vastavad seaduslikud meetmed,» ütles Maduro Carabobo osariigis toimunud pressikonverentsil.

Venezuelas on hetkel üks maailma kõige kõrgemaid inflatsioone. Tarbekaupade hinnad on tõusnud selle aasta jooksul 6000 protsenti ning riiki räsib vägivald, humanitaarkriis ja näljahäda. Kellogg on vaid üks rahvusvahelistest ettevõttetest, kes on Venezuelast hiljuti välja kolinud.

Kellogg teatas ühtlasi, et nad loodavad kunagi stabiilsematel aegadel Venezuela turule naasta.

Venezuela võimud võtsid 2016. aastal jõuga üle USA hügeenitoodete valmistaja Kimberly-Clark tehase, kui nad teatasid, et lõpetavad toorainete puuduse tõttu oma tegevuse.

2013. aastast saadik jõuga võimu hoidnud Maduro süüdistab Venezuela hädades vaenulikke välisriike ja suurettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles