Lääneranna vald peab loata töötanud tuulikute eest maksma tuhandeid eurosid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulik, tuulikud.
Tuulik, tuulikud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud nädalal tuli Tallinna halduskohtust otsus, mis kohustas Lääneranna valda maksma Tamba tuulepargi kõrval elavale Arne Albergile hüvitist 740 eurot ja menetluskulu üle 3600 euro.

Praegu Lääneranna valla koosseisu kuuluv Varbla vallavalitsus andis 2012. aastal ehitusloa kahe tuulegeneraatori ehitamiseks ja väljastas neile 2013 ka kasutusload, kuigi tuulikud ei vastanud detailplaneeringule, vahendab Lääne Elu.

Praegu OÜ Tuuleenergiale kuuluvad tuulikud töötasid kuus kuud kasutusloata ning kuna Arne Alberg leidis, et tuulikute müra tekitas talle kannatusi, nõudis ta selle eest vallalt hüvitist.

Kohus leidis , et kaks tuulikut töötasid ilma igasuguse loata 2017. aasta jaanuarist juulini ehk 185 päeva ning nii määrati hüvitise summaks 740 eurot ehk neli eurot iga kasutusloata töötatud päeva kohta. 

Jaanuaris otsustas Tallinna halduskohus, et Lääneranna vallavalitsus peab maksma 1600 eurot kohtukulusid Albergile ja tema kolmele naabrile, kes esitasid samas asjas kaebuse.

Loe lähemalt Lääne Elust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles