Kaitsetööstuse liidu juht Pärnamäe hakkab Milremi tegevjuhiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Pärnamäe
Ingvar Pärnamäe Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti-Soome kaitsetööstusettevõtte Milrem LCM uueks tegevjuhiks saab alates 1. juulist seni Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhina tegutsenud Ingvar Pärnamäe.

Ingvar Pärnamäe alustab sellel positsioonil 1. juulil. Pärnamäel on väga laialdased kogemused ja märkimisväärsed saavutused riigikaitsevaldkonnas. Alates 2016. aasta oktoobrist on ta töötanud Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimehena, samuti Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klastri juhina, teatas Milrem.

«Ingvar Pärnamäel on tugev kogemustepagas ning konkreetsed saavutused tööprotsesside ja organisatsioonide arendamisel. Me oleme kindlad, et ta suudab viia Milrem LCM-i uuele tasemele ning laiendada remondi- ja hooldusalast tegevust kooskõlas meie strateegiaga,» ütles Patria Groupi rahvusvahelise partnerluse juht Jukka Holkeri.

«Patria Group ja Milrem LCM on rahvusvaheliselt kõrge mainega ja kliendikesksed ettevõtted. Neil on ambitsioonikas pikaajaline strateegia ja kõrgete nõudmiste ja standarditega kliendid. See loob hea baasi edasiseks arenguks. Ootan uut väljakutset põnevusega,» ütles Ingvar Pärnamäe.

Pärnamäe töötas aastatel 2002–2016 Kaitseministeeriumis. 2011–2016 oli ta kaitseinvesteeringute asekantsler, vastutades kaitsealaste riigihangete, taristu, kaitsetööstuse ning teadus- ja arendustegevuse eest. Samal ajal täitis ta ka Eesti relvastusdirektori ülesandeid ning esindas Eestit NATO ja Euroopa Liidu vastavates töörühmades.

Enne 2011. aastat oli ta riigi julgeoleku volitatud esindaja, hangete osakonna juhataja ja Balti koostöö büroo juhataja. 2008–2009 töötas ta Kabulis Eesti kaitsenõunikuna ning nõustas ka Afganistani kaitseministeeriumi.

Enne kaitseministeeriumit oli Pärnamäe ligi seitse aastat aktiivne Eesti poliitikas ning ta oli valitud 1999–2002 riigikogu liikmeks.

Pärnamäe omandas 2015. aastal magistrikraadi riikliku ressursi juhtimises USA Riigikaitseülikoolist Washingtonis. 2002. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli inimgeograafina.

Milrem LCM on Soome kaitsetööstusettevõtte Patria tütarettevõte. Patriale kuulub 60 protsenti Milrem LCM-ist ning 40 protsenti kuulub Eesti ettevõttele Mootor Grupp. Milrem LCM pakub teenuseid kaitse- ja julgeolekutööstuse valdkonnas, osutades elutsüklihaldusteenust soomukitele, raskeveokitele, relvasüsteemidele ja muule kaitsevarustusele. Ettevõte osutab remondi- ja hooldusteenust Eesti Kaitseväe XA-180 ja XA-188 soomukitele ning teistele masinatele Tallinnas ja Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles