Jüri Ratas ei pea riigikogu koosseisu vähendamist õigeks (6)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas
Peaminister Jüri Ratas Foto: Sille Annuk

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas tunnustab riigikorralduse uuendamiseks sihtasutuse loonud ettevõtjaid ja nende ideid, kuid leiab, et riigikogu koosseisu vähendamine pole mõistlik plaan.

«Ma saan aru, et see dokument hakkab elama edasi oma elu teatud lausete osas, et kas vähendada niipalju või naapalju, aga ma isiklikult arvan, et 101 on oma väärtus olemas. See väärtus on kujunenud meie traditsioonist, see on seotud sellega, et riigikogus on 11 alatist komisjoni ja teatavasti näeb riigikogu töö- ja kodukorraseadus ette seda, et riigikogu liige saab kuuluda ühte komisjoni, kui me ei arvesta Euroopa Liidu asjade komisjoni, kuhu ta saab lisaks kuuluda. Komisjonid umbes kümneliikmelised,» ütles peaminister ERRi uudisteportaalile

«Olen alati avalikel esinemistel öelnud, et hoiaks sellest traditsioonist kinni. Oluline on ka laiapindsus. Kui me hakkame riigikogu liikmeid vähendama, siis nii me vähendame ka võimalust väiksematel erakondadel riigikokku saada,» lisas Ratas. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles