Kuidas investeerides vähem makse maksta?

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Kõige valusamalt saavad maksustamisega pihta eraisikuna toimetavad väikeinvestorid, kuid riske leidub ka ettevõtte alt raha turgudele viies, tõdeti Jaak Roosaare, Märten Kressi ja Kristi Saare poolt korraldatud aktsiainvestorite koolituspäeval.

«Mida kaugemale saad maksukohustust edasi lükata, seda kiiremini kasvab sinu portfell,» rõhutas naisinvestorite klubi asutaja Kristi Saare maksukohustuse ajastamise olulisust, vahendab Äripäev.

Eraisikuna on Saare kinnitusel kõige lihtsam maksukohustust ajastada aktsiainvestoril. «Alates aastast 2011 käiku tulnud inveseerimiskonto süsteem lubab eraisikul lükata maksukohustust edasi seni, kuni raha reaalselt kasutusse võetakse,» selgitas ta.

Kui näiteks aktsiainvesteeringute puhul on eraisikul investeerimiskontot kasutades maksutamist edasi lükata kuni kasumi realiseerimiseni ehk kontolt välja kandmiseni, pole see lisaks välismaakleritele võimalik ka mitmete teiste varaklasside puhul.

Siinkohal on abiks ettevõte, millesse teenitav kasum ei kuulu enne selle välja võtmist maksustamisele sõltumata sellest, milliste varaklasside abil see on teenitud.

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles