Nõrgenev Rootsi kroon hoiab Eesti puitmajatootjad pinges (2)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Puitmajatootjad kinnitavad, et Rootsi krooni nõrgenemine mõjutab nende kasumlikkust ja muudab hinnaläbirääkimised keeruliseks.

Eesti tehasest väljuva maja hind ei ole küll muutunud, kuid Rootsi kliendile on see valuutakursi muutuse tõttu võrreldes aastatagusega seitsme protsendi võrra kallim, vahendab Äripäev.

«See toob kaasa oluliselt keerulisemad hinnaläbirääkimised ning surve majatootjatele kasumimarginaalide vähendamiseks,» rääkis Eesti Puitmajaklastri projektijuht Lauri Kivil.

Rootsi oli 2017. aastal Eesti puitmajatootjate sihtturgudest 23 protsendiga teisel kohal pärast Norrat, kuhu läheb 31 protsenti sellest toodangust.

Timbeco Woodhouse OÜ müügidirektor Tõnis Vaiksaar rääkis, et praegune Rootsi krooni olukord on pingeline tõenäoliselt kõigile Eesti ja Rootsi väikestele ja keskmistele ettevõtetele, kes pole ennast taoliste kõikumiste vastu kaitsnud. 

Loe lähemalt Äripäevast. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles