Elon Musk teatas, et Tesla läheb restruktureerimisele (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: Aaron Bernstein/REUTERS/Scanpix

Tesla asutaja ja juht Elon Musk saatis esmaspäeval töötajatele laiali memo, milles teatas, et firma juhtkonnas viiakse läbi «restruktureerimine», et muuta ettevõtte töö efektiivsemaks.

Musk ei täpsustanud meedia kätte jõudnud kirjas kuigi palju, mida selline restruktureerimine endast täpsemalt kujutama hakkab, kuid firma juhtimine muudetakse tema sõnul «õhemaks». Muudatuste eesmärk on Muski sõnul ettevõttesisese kommunikatsiooni parandamine, kriitiliselt mittevajalike tööülesannete kaotamine ja erinevate funktsioonide kombineerimine.

Musk toonitas ütlasi, et Tesla jätkab suurel kiirusel uute töötajate palkamist Model 3 tootmisliinidele.

Huvitaval kombel tuleb Muski restruktureerimise teade pärast seda, kui Tesla vanem asepresident Doug Field teatas möödunud nädalal, et võtab mõneks ajaks tööst «aja maha». Enda sõnul ta Teslast ei lahku. Ettevõte on kaotanud viimase poole aasta jooksul aga terve hulga andekaid insenere, kellest enamus on kõik ise lahkunud.

Tesla esimese kvartali tulemuste teatamisel viitas Musk ka sellele, et ettevõte kavatseb vabaneda tervest hulgast kolmanda osapoole tarnjatest, kellest paljud «raiskavad nende aega.» Samuti soovitas ta töötajatel vältida rohkem käsuliine ja «mõelda rohkem oma peaga», et tööd optimeerida.

Tesla on juba pikemat aega hädas oma Model 3 tootmiskiirusega, mis ei taha kuidagi püsida Muski ambitsioonikas tootmisgraafikus. Ettevõtte plaanis algselt mullu detsembri lõpuks toota 5000 Model 3 nädalas, kuid sai hakkama hoopis 5000 sõidukiga kogu teise kvartali peale. Tesla lasi aprillis välja 2270 Model 3 autot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles