Putin tahab hoogustada Euraasia Majandusühenduse lõimumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AFP

Venemaa Euraasia Majandusühenduse eesistumise eesmärk on suurendada liikmesriikide vahelist majanduskoostööd ning hoogustada liikmesriikide lõimumist, ütles Venemaa president Vladimir Putin.

«Venemaa kui Euraasia Majandusühenduse institutsioonide eestistuja 2018. aastal, on teinud ettepaneku laiendatud koostööprogrammiks. Meie prioriteetide seast tooksin eriti välja püüde luua kaupade ja teenuste ühisturg, arendada veelgi kaubandust ning investeeringuid ning tugevdada tootmist ning tehnoloogiaalast koostööd,» rääkis Putin Euraasia Ülemnõukogus.

«Peame tähtsaks riikide raha-, finants- ja laenamispoliitika ühtlustamise jätkamist,» jätkas Putin. «On tähtis jätkata integratsiooniprotsessi. Meie hinnangul on head võimalused koostööks valdkondades nagu tuuma- ja taastuvenergia, ökoloogia, meditsiin, kosmos, turism ning sport.»

«Venemaa eesistumise eesmärk on tugevdada liitu, lisades hoogu meie viie riigi majanduste lõimumisele ning võimaldada arengut meie riikides,» lisas Putin.

Euraasia Majandusühendusse kuuluvad Venemaa, Kasahstan, Valgevene, Armeenia ja Kõrgõzstan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles