Analüütikud Tallinna Sadama IPO eel: hinnaga ei tohi eksida

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sadam börsile mineku plaan sai konkreetsemaks 8. mail toimunud pressikonverentsil, kus astus muuhulgas üles ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson.
Tallinna sadam börsile mineku plaan sai konkreetsemaks 8. mail toimunud pressikonverentsil, kus astus muuhulgas üles ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson. Foto: Eero Vabamägi

Kui valitsuse eesmärk oli Tallinna Sadama osalust börsile viies tuua turule uus rahvaaktsia, peab märkimise hinnavahemik olema piisavalt atraktiivne, ütlesid börsianalüütikud.

Trigon Capitali fondijuht Mehis Raud ütles ERR-ile, et kui riik tahaks üle lüüa omaaegse Tallinki aktsiaemissiooni erainvestorite huvi, võiks hinnastamine olla atraktiivne, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Hinnast sõltub väga palju, kui huvitavaks ta muutub jaeklientide jaoks ja kui huvitavaks institutsionaalsete investorite jaoks. Meie jaoks muutub asi huvitavaks siis, kui dividenditootlikkus jääb 6,5 protsendi juurde või ülespoole,» lausus Raud.

«Kõik on hinnas kinni. Kui hinnaga eksitakse, siis võib asi hoopis teistmoodi välja kujuneda,» lisas ta.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles