Soome reisijaid kaotavad laevafirmad loodavad Aasia turistide peale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome laevaturistid Tallinna sadamas
Soome laevaturistid Tallinna sadamas Foto: Küllike Rooväli

Tallinna ja Helsingi vahel sõitvad laevafirmad tunnetavad, et reisijate arv enam nii hoogsalt ei kasva kui varem, aga kohalike reisijate vähenemise peaks tasa tegema näiteks Aasiast saabuvate turistide hulk.

Kui mullu tehti Tallinna ja Helsingi vahel üheksa miljonit reisi, siis statistikaameti märtsikuised andmed näitavad aga, et Eesti majutusasutustes ööbivate soomlaste arv on kümme protsenti vähenenud, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Ka laevafirma EckeröLine tegevjuht Taru Keronen ütles, et ilmselt enam hoogsat reisijate arvu suurenemist oodata ei ole. «Üks asi on alkoholihinna tõus, aga ka üldine hinnatase on tõusnud ja 10-15 protsenti klientidest on meie küsitlusele vastates tunnistanud, et see on kas vähendanud soovi Eestisse reisida või on nad sellest üldse loobunud,» märkis ta.

Reisijate arvu vähenemist tunnevad kõik laevafirmad ja see väljendub ka piletihinnas, tunnistas Viking Line Eesti tegevjuht Inno Borodenko. Nii Eckerö kui Tallink loodavad kohalike reisijate vähenemise tasa teha Aasia klientidega.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles