Mida teeb Eesti eurosaadik 4400-eurose kuluhüvitisega? (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom (keskel)
Yana Toom (keskel) Foto: Sander Ilvest

Eesti eurosaadikud ei nõustu Yana Toomiga, kes väidab, et tema kasutab saadikutele mõeldud hüvitisi teistest otstarbekamalt.

«Ma olen ainuke europarlamendi liige, kellel on büroo, kus töötavad reaalsed inimesed ja teevad reaalset tööd,» väitis Yana Toom hiljutises Äripäeva raadio persoonisaates, vahendab Äripäev.

Europarlamendi liikme Ivari Padari sõnul kontrollib kuluhüvitiste kasutamist finantsteenistus, nii et lihtsalt palgalisana seda raha võtta ei saa, sest tema sõnul on olnud ka juhuseid, kus saadik on pidanud selle raha tagasi maksma.

Tunne Kelami büroo juhataja Kadri Kopli ütles, et Kelamil on Tallinnas oma büroo 2007. aasta jaanuarist ning seal korraldatakse tema Eestis ja Eestiga seotud tegevusi. «Yana Toom on rõhutanud, et idee ja inspiratsiooni oma kontori loomiseks Tallinna sai ta Kelamilt, kel sellega pikk kogemus,» märkis Kopli.

Eurosaadiku brutokuupalk on 1. juuli 2016 seisuga 8484,05 eurot, millest saadikud pärast maksude mahaarvamist saavad kätte 4416 eurot, ning lisaks on igale saadikule üldkulude katteks hüvitisena ette nähtud 4416 eurot kuus.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles