USA lubas tuumaprogrammi lõpetamise korral tõsta Põhja-Korealt majandussanktsioonid (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Mike Pompeo ja Kim Jong Un.
USA välisminister Mike Pompeo ja Kim Jong Un. Foto: KCNA / REUTERS

USA välisminister Mike Pompeo ütles pühapäeval, et tõstab Põhja-Korealt majandussanktsioonid, kui viimane lõpetab täielikult oma tuumaprogrammi.

Välisministri sõnul ei investeeriks ühendriigid Põhja-Koreasse küll oma maksumaksja raha, kuid sanktsioonide tõstmine võimaldaks USA ettevõtetel investeerida näiteks avanenud riigi infrastruktuuri, energiasektorisse ja põllumajandusse, kirjutab Reuters.

Pompeo toonitas, et vaesunud riik vajaks hädasti ettevõtjaid ja kapitali pakkujaid, et luua oma elanikele täiendavat energiainfrastruktuuri. Samuti vajab riik tema sõnul hädasti igasugust tehnoloogiat, eriti põllumajanduslikku aparatuuri.

Põhja-Korea riiklik meedia teatas varem sellel nädalavahetusel, et tuumakatsetuste rajatis lammutatakse millalgi maikuu lõpus.

President Donald Trump ja Kim Jong Un kohtuvad praeguste plaanide järgi 12. juunil Singapuris. Tegu on ajaloo esimese USA presidendi ja Põhja-Korea juhi kohtumisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles