Nissan lõpetab Euroopas diiselmootoritega autode müügi (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan
Nissan Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS

Nissan teatas, et lõpetab Euroopas diiselmootoritega autode müügi ja keskendub nüüdsest rohkem elektriautode müügile ning arendamisele. 

Nissani otsuse taga on Euroopa Liidu äärmiselt ranged heitmeregulatsioonid, mis on pannud autotootja mõtlema sellele, et elektriautode müük tasub majanduslikust vaatevinklist ennast lihtsalt palju rohkem ära, kirjutab Japan Times

Ka teised Jaapani suured autotootjad on asunud mõtlema diisli hülgamisele. Toyota ei plaani näiteks rohkem diiselmootoriga mudeleid välja lasta (välja arvatud veokid) ja Subaru plaanib astuda Euroopa ja Austraalia diiselmootorite turult välja 2020. aastal. 

Nissani praeguse ärikava kohaselt peaks olema pooled nende 2025. aastal Euroopas müüdavatest sõidukitest elektriautod. Nissan plaanib elektriautode arendamisel ja disainimisel teha koostööd Mitsubishi ja Renaultiga, kes valmistuvad samuti diiselautodest loobuma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles