Hiina suurim sõidujagamisteenus peatas peale mõrva ajutiselt tegevuse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didi Chuxingi sõidukeskus.
Didi Chuxingi sõidukeskus. Foto: CARLOS JASSO / REUTERS

Hiina sotsiaalmeedias tekitas suure pahameeletormi 21-aastase naise mõrv, kes kasutas Uberi sarnast sõidujagamisteenust Hitch. Teenust pakkuv Didi Chuxing on hetkel sõidujagamisteenuse peatanud.

Hiina politsei otsib hetkel taga 27-aastast autojuhti, keda kahtlustatakse 6. mail Zhengzhous toimunud mõrva toime panekus. Naine oli enne surma kasutanud Didi Hitch rakendust, mis ühendab samas suunas liikuvaid inimesi, kirjutab BBC.

Intsident on pannud kihama Hiina suurima sotsiaalmeedia platvormi Weibo (sarnaneb mõnevõrra Twitteriga), kus algas reedel kulutulena levinud pahameeletorm. Sotsiaalmeediasse on jõudnud väiteid, mille järgi varastas Hitchi kasutaja poeg oma isa auto ja rakenduse näotuvastus ei suutnud isa ja poega eristada.

Didi Chuxing on vabandanud ja lubanud algatada põhjaliku uurimise, et saada aru, kas mõrvaga lõppenud intsidendini viis viga näotuvastuses. Samuti lubasid nad muuta oma rakenduse edaspidi kõvasti turvalisemaks.

Didi Chuxing on enda sõnul maailma suurim transpordi platvorm, millel on 21 miljonit juhti ja 450 miljonit kasutajat. Pärast tulist konkurentsi Uberiga otsustas viimane 2016. aastal oma teenuse Hiinast välja kolida. Didi investorite hulka kuuluvad muuhulgas Apple ja Jaapani SoftBank.

Hiina kommunistliku partei häälekandja People's Daily on avaldanud pärast juhtimit noortele naistele mõeldud nippe ja nõuandeid, kuidas sellistes situatsioonides oma elu päästa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles