Olympicu väikeaktsionärid kaaluvad üldkoosoleku otsuste vaidlustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OEG mänguautomaadikasiino Itaalias.
OEG mänguautomaadikasiino Itaalias. Foto: olympic-casino.it

Olympic Entertainment Groupi (OEG) väikeaktsionärid otsustavad lähiajal, kas nad vaidlustavad ettevõtte reedel toimunud üldkoosoleku otsuse viia ettevõte ära Tallinna börsilt.

Suuremad väikeaktsionärid kogunevad esmaspäeval ja asuvad arutama, mida kujunenud olukorras ette võtta, ütles ühe väikeaktsionäri Trigon Asset Managementi partner Veiko Visnapuu BNS-ile. Tema sõnul on veel vara öelda, kas pöördutakse kohe kohtusse, oodatakse börsi noteerimiskomisjoni otsus ära, või proovitakse Olympicut üle võtva Novalpina Capitaliga kompromissile jõuda.

Visnapuu sõnul oleks Trigon Asset Management nõus oma aktsiad Novalpinale müüma, kui viimane pakuks aktsiate eest preemiat tavapärased 20-30 protsenti börsi hinnast, mis 1,9 euro tasemelt paigutuks vahemikku 2,3-2,5 eurot aktsia eest.

Väikeaktsionäre esindava advokaadibüroo Derling juhtivpartner Hannes Vallikivi ütles, et väikeaktsionäridel on kolm kuud aega, et üldkoosoleku otsus vaidlustada ja sellest lähtuvalt ei ole tegelikult kiiret. Tema sõnul võivad väikeaktsionärid paluda kohtult hagi tagamise raames takistada ettevõtte juhatusel vaidluse lõpuni börsi noteerimiskomisjonile avalduse tegemist aktsiate noteerimise lõpetamiseks.

Samuti on Vallikivi sõnul börsi noteerimiskomisjonil aega kolm kuud otsuse tegemiseks ja tema sõnul on tõenäoline, et börs seda praegusel juhul ei lubaks. Samuti oleks väikeaktsionäridel võimalik vaidlustada ka börsi noteerimiskomisjoni otsuse, kui see peaks Olympicul lubama börsilt lahkuda, kuid sel juhul ei saaks enam nõuda Olympicu börsil jätkamist.

Olympic Entertainment Groupi (OEG) aktsionärid otsustasid reedel toimunud üldkoosolekul vastu võtta ettevõtet üle võtva Novalpina Capitali tütarfirma Odyssey Europe ettepaneku Olympic Tallinna börsilt ära viia. Börsilt lahkumise poolt hääletas 89,7 protsenti aktsionäridest ja selle vastu oli 10,2 protsenti aktsionäridest.

Olympic Entertainment Group pakub hasartmänguteenuseid kuues Euroopa Liidu liikmesriigis, mille hulgas on Balti riigid Eesti, Läti ja Leedu, ning Slovakkia, Itaalia ja Malta. Eelmise aasta lõpu seisuga kuulus OEG-le kokku 115 kasiinot ja 27 panustamispunkti, millest 24 kasiinot olid Eestis, 53 Lätis, 17 Leedus, kuus Slovakkias, 14 Itaalias ja üks Maltal. OEG-l on ligi 3000 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles