AS Viisnurk sai 15 miljonit maksnud vabriku 4 miljoniga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Liis Treimann

Mööbli ja puitkiudplaatide tootja AS Viisnurk omandas enampakkumisel 4 miljoni euro eest Püssis asuva kiudplaadivabriku.


Püssi vabrik valmis 2009. aastal ning seiskus mais 2010. aastal. Vabriku ehitas OÜ MKT Holding ning vabriku sisseseade ja ehituse kogumaksumus oli rohkem kui 14,7 miljonit eurot (230 miljonit Eesti krooni).

OÜ MKT Holding pankrot kuulutati välja 25. oktoobril 2010. aastal. Vabrik oli esmakordselt enampakkumisel läinud aasta lõpus hinnaga 200 miljonit krooni (12,8 miljonit eurot).

AS Viisnurk juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnul on Püssi kiudplaadivabriku ost ettevõtte jaoks strateegilise tähtsusega investeering.

«Meil on Pärnus analoogne vabrik, mis töötab täisvõimsusel 24/7, aga me ei suuda rahuldada kogu potentsiaalset nõudlust. Kuna meie toodetele on olemas nõudlus, siis plaanime saavutada Püssi tehase täisvõimsuse käesoleva aasta hilissügiseks.

Meie hinnangul on Püssi kiudplaadivabrikus võimalik toota aastas kuni 70 000 kuupmeetrit kiudplaati ning tehase käive võiks sellest tulenevalt olla umbes 7-8 miljonit eurot.

ASi Viisnurk jaoks tähendab see hüppelist käibekasvu ning aitab laiendada müügigeograafiat,» lisas Kivistik.

Uue tootmisvõimsuse toel saab AS Viisnurk kasvatada müüki Aasia ning Lääne-Euroopa klientidele, kellele firma Skandinaavia klientide kõrvalt Pärnu tehase toodangut lihtsalt ei jätku.

Pärast Püssi tehase ülevõtmist muutub naturaalsete puitkiudplaatide tootmine kontserni suurimaks tegevusharuks.

2010. aastal oli ASi Viisnurk käive 13,9 miljonit eurot ning puhaskasum 771 000 eurot. Ettevõtte eksport moodustas 83 protsenti käibest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles