Palgaedetabeli võitja töötasu kasvas järsult

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Estonia kontoriruumid
Microsoft Estonia kontoriruumid Foto: Peeter Langovits

Mullu sügisel ilmunud Palga TOPi võitnud Microsoft Estonial on head eeldused võita edetabel ka sel sügisel, sest äsja avaldatud aruandest selgub, et ettevõttes kasvas keskmine töötasu 30 protsenti ning oli 8212 eurot kuus.

Mullu juhtis ettevõte palgaedetabelit 6296-eurose keskmise töötasuga, vahendab Äripäev. Kasvanud on ka juhtide töötasu – ettevõtte kahe juhatuse liikme keskmine töötasu oli eelmisel majandusaastal 12 199 eurot kuus, aasta varem 7677 eurot.

Juhtide ja ka keskmise töötasu hüppelise tõusu põhjuseks võib olla mullu toimunud muutused Microsoft Estonia juhtkonnas, kui 2017. aasta aprillis lahkus ametist Microsofti Balti regiooni viis aastat juhtinud Rain Laane, kes praegu juhib haigekassat. Tema asemel asus ettevõtet juhtima bulgaarlane Hristo Manov.

Küll aga lahkus Manov Microsoft Eesti juhi kohalt mullu detsembris, et asuda tööle Microsofti Baltikumi ja Balkanimaade regionaalse juhina, ning alates selle aasta maist on suurfirma Eesti üksuse juht Mart Mäe.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles